Gadget

articolul anterior articolul urmator

Prototip de taxi aerian autonom, prezentat de o companie spaniolă

0
16 Jul 2019 16:57:57
Autor: Adrian Pogîngeanu
FOTO EPA-EFE / Juan
Herrero
FOTO EPA-EFE / Juan Herrero

Compania bască Tecnalia a a prezentat primul taxi aerian autonom, dezvoltat în Spania, pe o arenă din San Sebastian, Ţara Bascilor, nordul Spaniei.

În prezent există 6 prototipuri la nivel mondial, iar centrul de cercetare şi dezvoltare tehnologică Tecnalia a prezentat primul prototip spaniol, destinat să acopere distanţe scurte între oraşe cu un aerotaxi fără pilot. 

Cabina taxiului măsoară 1.8 m pe 2 m şi e propulsată de patru drone, care funcţionează independent şi coordonat în acelaşi timp, graţie unui sistem avansat de control. 

Aparatul de zbor e conceput pentru a transporta o persoană sau o încărcătură de până la 150 de kilograme pe distanţe urbane de până la 15 kilometri în 15 minute, ceea ce înseamnă că va fi capabil să acopere nevoile de transport ale centrelor urbane în 85% din oraşele lumii. Vehiculul va călători cu 90 de km pe oră, deşi construcţia i-ar putea permite viteze de până la 190 de km pe oră, la o înălţime  cuprinsă între 100 şi 300 de metri.

Se preconizează că afacerea cu taxiuri aeriene va ajunge la o cifră de afaceri de aproximativ 32 de miliarde de euro până în 2035, potrivit unui studiu realizat de Porsche Consulting.

Tecnalia este un important centru de cercetare şi dezvoltare tehnologică din Europa, cu 1.400 de experţi din 30 de ţări, concentrându-se pe îmbunătăţirea calităţii vieţii oamenilor, prin crearea de oportunităţi de afaceri pentru companii.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii