Gadget

articolul anterior articolul urmator

Samsung prezintă un IC de securitate pentru amprenta digitală, destinat cardurilor de plată biometrice

0
26 Jan 2022 14:15:02
Autor: George-Andrei Cristescu
Circuit integrat Samsung IC S3B512C
Circuit integrat Samsung IC S3B512C

Samsung a prezentat astăzi, 26 ianuarie, noul său circuit integrat (IC – Integrated Circuit) de securitate pentru amprenta digitală ─ S3B512C ─ cu caracteristici de securitate îmbunătăţite.

Noua soluţie este certificată EMVCo şi Common Criteria Evaluation Assurance Level (CC EAL) 6+ şi funcţionează în conformitate cu cele mai recente specificaţii Mastercard Biometric Evaluation Plan Summary (BEPS) pentru cardurile biometrice de plată.

Noul IC de securitate este prima soluţie de cip de securitate all-in-one din industrie, care citeşte informaţii biometrice printr-un senzor de amprentă, stochează şi autentifică datele criptate cu un SE (secure element) inviolabil şi analizează şi procesează datele cu ajutorul unui procesor securizat. 

IC-ul S3B512C poate ajuta producătorii de carduri să reducă numărul de cipuri necesare şi să optimizeze procesele de proiectare a cardurilor biometrice de plată.

Cu noul IC de securitate încorporat, cardurile de plată biometrice vor permite interacţiuni mai rapide şi mai sigure la efectuarea achiziţiilor. Autentificarea biometrică elimină necesitatea introducerii unui PIN pe o tastatură şi, de asemenea, previne tranzacţiile frauduloase efectuate în situaţiile de carduri pierdute sau furate, deoarece prin această metodă se verifică identitatea deţinătorului cardului, folosind o amprentă digitală unică şi stocată în siguranţă.

 

Datele criptate obţinute prin metoda amprentei sunt stocate într-un SE care a primit certificări acreditate la nivel global, precum EMVCo şi CC EAL 6+. Pentru a verifica în siguranţă şi cu acurateţe identitatea utilizatorului, noul IC vine cu un algoritm de autentificare a amprentei brevetat şi un procesor securizat, care extrage şi analizează caracteristicile unice ale amprentei plasate pe senzor. 

Tehnologia anti-spoofing a cipului împiedică utilizatorii neautorizaţi să ocolească sistemul de securitate cu metode nelegitime, precum amprentele artificiale.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările