Gadget

articolul anterior articolul urmator

Sennheiser îşi extinde fabricile din Germania şi România

0
14 May 2022 14:41:51
Autor: George-Andrei Cristescu
Căşti Sennheiser. FOTO Shutterstock
Căşti Sennheiser. FOTO Shutterstock

Grupul Sennheiser retehnologizează fabrica din Germania şi totodată îşi va extinde fabrica din România în următoarele luni.

În cadrul fabricii din Germania au fost demarate investiţii substanţiale în tehnologii de producţie de ultimă generaţie, în mod special în zona de asamblare a plăcilor cu circuit imprimat (PCB). 

O mare parte va fi investită într-o nouă linie de producţie SMT (Tehnologie de Montare pe Suprafata) care permite fabricarea cu precizie chiar şi a celor mai mici ansambluri. În plus, capacităţile de producţie mecanică vor fi extinse şi suplimentate prin introducerea de noi tehnologii. 

O altă competenţă esenţială a fabricii din Germania este producţia de capsule pentru microfon în camera curată dedicată. Datorită cererii mari, capacităţile de producţie din acest domeniu vor fi de asemenea crescute semnificativ.

Sennheiser va investi de asemenea şi în fabrica din Braşov. Produse pentru piaţa audio profesională sunt fabricate aici încă din anul 2018, printre acestea numărându-se sistemele Evolution Wireless G4 şi Evolution Wireless Digital, XS Wireless Digital, precum şi renumitele căşti pentru DJ, HD25 şi căştile de monitorizare HD280.

În prezent, fabrica funcţionează la capacitate maximă numărând aproximativ 150 de angajaţi. În ultimii ani, businessul a înregistrat creşteri semnificative, motiv pentru care Sennheiser a decis să extindă suprafaţa fabricii de la nivelul actual de 3.300 de metri pătraţi, la aproximativ 10.000 de metri pătraţi până la începutul anului 2023.

De asemenea, dezvoltarea businessului va fi însoţită şi de o creştere substanţială a personalului, iar Sennheiser preconizează că noua clădire va fi la capacitate maximă până în 2027.

În urma investiţiilor, compania va facilita producţia tehnologiilor automatizate şi fabricarea produselor  în sediul Sennheiser din Wedemark, Germania, iar producţia manuală, precum şi testarea şi ambalarea produselor vor avea loc la fabrica din Braşov.

În plus faţă de facilităţile de producţie din Germania şi România, Grupul Sennheiser încă deţine şi fabrica din Albuquerque, SUA. Fabrica din Tullamore, Irlanda, cât şi divizia Sennheiser Consumer Business, au fost transferate la începutul lunii martie către Sonova Holding AG, unul dintre cei mai importanţi furnizori de soluţii auditive.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările