Gadget

articolul anterior articolul urmator

SES va lansa doi sateliţi de televiziune şi date pentru Europa

0
23 Nov 2021 11:56:19
Autor: George-Andrei Cristescu
Sateliţii SES - ASTRA 1P şi ASTRA 1Q.
Sateliţii SES - ASTRA 1P şi ASTRA 1Q.

SES anunţă că a comandat 2 sateliţi geostaţionari (GEO) în bandă Ku pentru poziţia sa orbitală 19,2 grade Est, în vederea consolidării serviciilor pe care le furnizează clienţilor video din Europa.

SES S.A. este un furnizor de reţele de telecomunicaţii terestre şi prin satelit din Luxemburg, care furnizează conectivitate video şi de date în întreaga lume radiodifuzorilor, furnizorilor de conţinut şi servicii de internet, operatorilor de reţele mobile şi fixe, guvernelor şi instituţiilor.

Cei doi sateliţi - ASTRA 1P şi ASTRA 1Q - vor fi construiţi de Thales Alenia Space şi urmează să fie lansaţi în 2024. 

ASTRA 1P, un satelit clasic de fascicul larg, va permite deţinătorilor de conţinut, radio-difuzorilor privaţi sau publici din Germania, Franţa şi Spania să continue să difuzeze posturi TV prin satelit, la cea mai bună calitate a imaginii, într-o manieră eficientă din punct de vedere a costurilor. 

 ASTRA 1Q, un satelit de nouă generaţie, atât cu fascicul larg, cât şi cu fascicule spot cu putere mare, va putea susţine operaţiunile DTH precum ASTRA 1P. ASTRA 1Q este personalizabil direct pe orbită şi poate fi mutat cu uşurinţă pe alte poziţii orbitale, ceea ce permite SES să adreseze nevoile în schimbare al clienţilor săi din domeniile video sau date. 

Sateliţii operaţi de SES la poziţia orbitală 19,2 grade Est deservesc 118 milioane de gospodării europene sau peste 43% dintre toate gospodăriile cu TV din Europa. Majoritatea gospodăriilor cu televiziune prin satelit din Germania, Franţa sau Spania sunt deservite de sateliţi ASTRA.

 Numărul gospodăriilor către care este furnizat conţinut HD de la aceşti sateliţi a crescut cu aproape 30% în ultimii 5 ani. Sateliţii de la poziţia orbitală 19,2 grade Est distribuie peste 1.000 de posturi TV, dintre care 440 în format HD şi 15 UHD. Sute de posturi disponibile la 19,2 grade Est sunt gratuite (FTA - Free-to-Air), acoperind toate genurile: de la divertisment, filme, sport şi documentare la cultură, copii şi shopping, în diferite limbi: germană, engleză, franceză sau spaniolă. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările