Gadget

articolul anterior articolul urmator

Sistemul MindMi îţi generează profilul psihologic complet în cinci minute

2
25 May 2016 18:17:01
Autor: Răzvan Băltăreţu
MindMi este o soluţie de profilare rapidă în industria HR.
MindMi este o soluţie de profilare rapidă în industria HR.

MindMi este un produs care, prin scanarea palmelor, poate genera un profil psihologic obiectiv în doar cinci minute. Metoda este noninvazivă şi ajunge în premieră în România.

Compania de cercetare şi dezvoltare Psychometric Systems a dezvoltat sistemul MindMi de-a lungul a 15 ani de cercetări, în Canada, iar producţia a fost realizată în Europa. Sistemul se bazează şi pe munca cercetătorului Dumitru Grigore, fizician, psiholog, autor şi antreprenor.

MindMi are două componente: una hardware (scannerul pentru mâini, numit MindSpring) şi una software (aplicaţia web securizată MindDeck). Sistemul MindMi colectează, analizează şi transpune datele într-o varietate de tipare şi profiluri psihologice. Toate datele sunt salvate şi securizate cu ajutorul aplicaţiei web MindDeckTM şi pot fi vizualizate ulterior în MindMiTM Reports, conform comunicatului de presă remis „Adevărul“.

Informaţiile furnizate de sistemul MindMi sunt generate sub forma unor rapoarte personalizate, care se bazează pe 62 de indicatori psihologici relevanţi. Obţinerea unui profil psihologic, cu ajutorul sistemului MindMi, se realizează în doar cinci minute. Printre rapoartele psihologice realizate cu ajutorul sistemului MindMi se numără şi raportul de personalitate, raportul de compatibilitate de grup, raportul potenţialului inteligenţei cognitive, raportul compatibilităţii interpersonale, raportul dominanţei cerebrale sau alte tipuri de rapoarte personalizate.

Informaţiile oferite de sistemul MindMi pot fi utilizate în diverse domenii de activitate: resurse umane, psihologie aplicată, coaching, sub forma unor rapoarte care facilitează eficienţa şi obiectivitatea procesului de evaluare psihologică.

Specialiştii din domeniul resurselor umane pot utiliza produsul în diverse contexte profesionale, precum orientarea în carieră, managementul aptitudinilor sau în evaluarea şi dezvoltarea grupurilor şi echipelor formate la locul de muncă. Va putea fi achiziţionat sub forma unor pachete de oferte personalizate. Pentru piaţa din România, pachetul de bază pentru MindSpring, MindDeck, MindMi Reports este de 11.250 de lei. Produsul va fi disponibil începând cu iunie 2016.

Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

AK
25.05.2016, 18:51:42

"...raportul de personalitate, raportul de compatibilitate de grup, raportul potenţialului inteligenţei cognitive, raportul compatibilităţii interpersonale, raportul dominanţei cerebrale sau alte tipuri de rapoarte personalizate..." si toate acestea realizate prin... scanarea palmelor!!! Mama Omida paseste in era digitala, "cercetatorul" fizician, psiholog, autor si antreprenor (lipseste doar "academician") isi inchipuie ca poate prosti firmele sa investeasca banii departamentelor de resurse umane in aparate de citit in palma. Avea dreptate bietul Einstein ca prostia umana si Universul sunt infinite si despre prima nu este sigur. P.S. Cum orice bucatarie pentru angajati dispune de un dispozitiv pentru facut cafea, cred ca ar fi fost mai ieftin sa incerce cu cititul in zat...

+1 (1 vot)
Dan P
27.05.2016, 04:09:37

Subiectul și ideea mi se par interesante, dar nivelul de detaliu pe care această soluție îl aclamă precum și aparenta simplitate a procesului de măsurare mi-au atras atenția. Aruncând un ochi pe site-ul produsului am descoperit de fapt o mare pagină de publicitate cu multiple variante de lansare a unei oferte de cumpărare plus o scurtă descriere a ideii. Sistemul este prezentat ca o soluție care măsoară "activitatea electrodermală" (adică micile tensiuni electrice de la nivelul degetelor, modificate de nivelul transpirației) și pe baza acestor date folosind un "proces de modelare cibernetică" se obțin următoarele: - informații privitoare la personalitatea examinatului, - inteligența sa cognitivă şi emoțională, - pattern-ul său cognitiv, - compatibilitatea sa interpersonală și de grup. - scoruri pentru indicatori psihologici specifici (ex. creativitatea), - interpretare raportată la media statistică în populația generală, precum și o explicație conceptuală a acestor indicatori. Uau!! Deci prin simpla măsurătoare a nivelului de transpirație la nivelul degetelor mi se poate măsura inteligența cognitivă...și cea emoțională..plus pattern-ul cognitiv (cumva modelul sinaptic al modul în care creierul meu formează asocieri). Doar pentru rezultatele acestea se poate spune că soluția domnilor a transformat în inutile ramuri întregi din neurologie și psihologie. De altfel domeniile de aplicare sugerate pe site acoperă practic mai tot spectrul psihologiei de testare de la cea ocupațională (interviuri de angajare!) până la psihologie clinică. Și pentru așa ceva, lăsând modestia la o parte, un premiu Nobel ar fi bine-meritat! Acum, nu prea pot să fiu sarcastic dacă la un interviu de angajare mi se prezintă așa ceva ca o metodă de evaluare...sau poate da..:) În plus, nu pot să nu fac observația, poate un pic în afara subiectului. Domnul care a inventat soluția aceasta, Dumitru Grigore, este aceeași persoană care are opiniile prezentate aici? http://www.sfantuldaniilsihastrul.ro/articole/110-academicianul-dumitru-grigore-impotriva-cipurilor.html Pentru mine este o incompatibilitate, un paradox evident între ideile " ...tehnologia IT datorează codul binar Lordului Cancelar Francis Bacon de Verulam....(satana însuşi) ...cea mai groaznică realizare a timpului: monitorizarea totală a persoanei. Interesant însă de văzut că cei ce aplică o asemenea metodă respectă un protocol psihologic special." și o aplicație care practic pretinde că deține metrici complete pentru sistemul cognitiv al unui individ și reușește să o facă cu atâta "grație", măsurând doar nivelul transpirației din palme și pulsul. Se poate să mă îșel grav și poate ultimul paragraf este doar o confuzie, dar mi se pare prea frumos ca să fie adevărat.