Gadget

articolul anterior articolul urmator

Sony a anunţat noile căşti cu adevărat wireless, WF-1000XM4

0
9 Jun 2021 09:51:42
Autor: George-Andrei Cristescu
Căşti true wireless Sony WF-1000XM4.
Căşti true wireless Sony WF-1000XM4.

Sony a anunţat WF-1000XM4 – cel mai recent model al căştilor true wireless din seria 1000X, care oferă funcţie de anulare a zgomotului şi calitate audio premium.

Căştile WF-1000XM4 oferă o funcţie de anulare a zgomotului, datorită procesorului integrat V1. Performanţa îmbunătăţită de anulare a zgomotului şi tehnologia Bluetooth „System on Chip” oferă cel mai înalt nivel de anulare a zgomotului din industrie, însă cu un consum de energie mai mic decât modelul predecesor.

 WF-1000XM4 dispune de microfoane cu senzor dublu pentru anularea zgomotului. Prin prezenţa celor două microfoane pentru detectarea zgomotului pe fiecare cască – unul orientat înainte, celălalt către partea din spate - zgomotul ambiental este captat şi analizat, ceea ce duce la anularea precisă a acestuia.

Un nou driver de 6mm cu o suprafaţă magnetică mai mare cu 20% îmbunătăţeşte, capacitatea de anulare a zgomotului al modelului WF-1000XM4. Creşterea volumului suprafeţei magnetice şi diafragma oferă performanţe îmbunătăţite la frecvenţe joase şi îmbunătăţeşte capacitatea de anulare a zgomotului prin generarea unui semnal de precizie în ceea ce priveşte gama de frecvenţe joase.

Noile unităţi intraauriculare de anulare a zgomotului asigură o fixare îmbunătăţită căştilor WF-1000XM4. Acestea sunt fabricate dintr-un material unic din spumă poliuretanică, moale şi elastic, care maximizează zona de contact dintre vârful elementului intraauricular şi canalul auditiv. Acest lucru elimină golurile, asigură izolarea sunetului şi reducerea zgomotului şi determină îmbunătăţirea aderenţei, pentru o potrivire mai stabilă.

Chiar şi în zilele cu vânt puternic, utilizatorii pot avea o experienţă plăcută datorită modului Automatic Wind Noise Reduction, care detectează vântul şi anulează automat zgomotul produs de acesta.

Căştile WF-1000XM4 suportă acum High-Resolution Audio Wireless, datorită LDAC, tehnologia de codare audio Sony deja cunoscută şi adoptată în industrie. LDAC transmite de aproximativ trei ori mai multe date (la o rată maximă de transfer de 990 kbps) decât sunetul convenţional redat prin Bluetooth, permiţându-le utilizatorilor să se bucure de conţinut High-Resolution Audio la calitate cât mai apropiată de cea a unei conexiuni pe fir. Datorită driverelor de 6mm special concepute, acestea reproduc un sunet dinamic, în ciuda dimensiunilor reduse, iar diafragma reproduce o gamă bogată de note joase. Procesorul Integrat V1 îmbunătăţeşte, de asemenea, calitatea sunetului şi reduce distorsiunile, permiţând procesarea codecului LDAC şi supraeşantionarea DSEE Extreme.

Prin intermediul Edge-AI, DSEE Extreme (Digital Sound Enhancement Engine) este realizată supraeşantionarea în timp real a fişierelor muzicale digitale comprimate. Recunoscând în mod dinamic pasajele instrumentale, genurile muzicale şi elementele individuale ale fiecărei melodii, cum ar fi vocea sau interludiul, sunetul de înaltă clasă pierdut prin compresie este restabilit.

Funcţia Speak-to-Chat este acum disponibilă pe WF-1000XM4 şi le permite utilizatorilor să poarte conversaţii scurte fără a fi nevoiţi să-şi scoată căştile din ureche. De îndată ce conversaţia a fost iniţiată, funcţia Speak-to-Chat întrerupe muzica în mod automat şi permite pătrunderea sunetului ambiental, astfel încât utilizatorii să poată dialoga. După încheierea conversaţiei, muzica va fi din nou redată automat. Funcţia Speak-to-Chat recunoaşte vocea utilizatorilor şi reacţionează la aceasta, datorită tehnologiei Precise Voice Pickup, care combină patru microfoane şi senzori cu procesarea a semnalului audio.

Modul „Quick Attention” este disponibil pe WF-1000XM4, iar dacă utilizatorii doresc să asculte un anunţ sau să doar să rostească ceva, tot ceea ce trebuie să facă este să plaseze degetul peste casca stângă pentru a reduce instantaneu volumul şi a lăsa să se audă sunetul ambiental.

Modelul WF-1000XM4 dispune, de asemenea, de Adaptive Sound Control, o funcţie inteligentă care detectează unde se află utilizatorii şi ce activitate desfăşoară – spre exemplu, călătoresc, se plimbă sau aşteaptă – apoi ajustează setările de sunet ambiental. Aceştia pot configura Adaptive Sound Control în aşa fel încât funcţia să poată recunoaşte locurile pe care le vizitează frecvent, cum ar fi biroul, sala de sport, sau o cafenea preferată, şi să adapteze sunetul pentru a se potrivi situaţiei respective.

Căştile oferă şi posibilitatea de a pune pauză şi de a reda muzica instantaneu. Astfel, utilizatorii nu trebuie decât să scoată căştile din urechi, iar muzica se opreşte, datorită senzorului de proximitate care detectează momentul în care este utilizată o singură cască sau, dimpotrivă, ambele căşti. Utilizatorii le reintroduc în urechi, iar muzica reîncepe chiar din punctul în care s-a oprit.

Experienţa apelurilurilor hands-free devine mai bună odată cu WF-1000XM4, datorită tehnologiei Precise Voice Pickup. Combinând această tehnologie cu microfoanele şi cu un senzor de conducţie osoasă, căştile WF-1000XM4 preiau vocea clar şi precis pentru apelurile hands-free. Microfoanele cu tehnologia beamforming sunt calibrate special pentru a prelua doar sunetele rostite. Cu un raport semnal-zgomot îmbunătăţit, acestea vor surprinde fiecare cuvânt chiar şi atunci când există mult zgomot în jur. În plus, noul senzor de conducţie osoasă preia doar vibraţiile emise de vocea utilizatorilor – nu înregistrează sunetul ambiental – permiţând un discurs clar atunci când sunt efectuate apeluri. 

Căştile WF-1000XM4 reprezintă produsul a decenii de cercetări, combinând o formă care se potriveşte cavităţii urechii cu un nou design ergonomic pentru mai multă stabilitate.

Utilizatorii pot găsi acum măsura potrivită pentru urechile lor prin intermediul aplicaţiei Sony | Headphones Connect. Aceasta îi va trece prin câteva măsurători simple pentru a identifica dimensiunea ideală a elementelor.

WF-1000XM4 au fost reproiectate pentru a fi cu 10% mai mici decât generaţia anterioară, fără a compromite calitatea sunetului sau durata de viaţă a bateriei, iar carcasa de încărcare este cu 40% mai mică decât precedenta.  

Sony WF-1000XM4 sunt potrivite pentru vizionarea emisiunilor TV, filmelor şi multor alte tipuri de conţinut. Conexiunea wireless sincronizează exact imaginea de pe ecran cu sunetul din căşti.

Optimizarea algoritmului de transmisie prin intermediul procesorului integrat V1 a făcut conexiunea mai stabilă şi mai puţin predispusă la omiterea sunetului, chiar şi într-un mediu în care există interferenţe, ceea ce înseamnă că WF-1000XM4 asigură o conexiune Bluetooth clară şi mai stabilă.

WF-1000XM4 pot fi utilizate timp de opt ore doar cu autonomia căştilor şi de încă 16 ore folosind carcasa de încărcare. Acest lucru înseamnă o autonomie de 24 de ore. O încărcare timp de cinci minute oferă o autonomie de până la 60 de minute de redare, iar aplicaţia Sony | Headphones Connect va notifica utilizatorii atunci când carcasa de încărcare scade sub 30%.

Datorită încărcării wireless prin intermediul tehnologiei Qi, WF-1000XM4 nu necesită cabluri. Utilizatorii pot folosi chiar şi un smartphone cu tehnologia Qi, precum cel mai recent model Xperia cu funcţia de partajare a bateriei, pentru a-şi încărca atât căştile, cât şi carcasa de încărcare.

Cu un rating IPX4 ce asigură rezistenţa la umiditate, stropii de apă şi transpiraţia nu vor împiedica utilizarea WF-1000XM4.

Dacă spui „Hey Google” sau „Alexa” poţi activa asistentul vocal. Căştile WF-1000XM4 suportă şi noua caracteristică Fast Pair de la Google. Cu o singură atingere, WF-1000XM4 permite asocierea rapidă prin Bluetooth, fără efort cu dispozitivele cu sistem de operare Android. Funcţionalitatea Fast Pair de la Google le permite utilizatorilor să localizeze cu uşurinţă căştile şi, de asemenea, să fie anunţaţi cu privire la nivelul de baterie disponibil. Căştile sunt livrate şi cu Microsoft Swift Pair, ceea ce facilitează conectarea cu dispozitivele ce utilizează Windows 10.

Prin intermediul comenzilor tactile poţi activa funcţiile de Noise Cancellation, Ambient Sound, modul Quick Attention sau pot trece la următoarea piesă, pune pauză sau reda melodii.

Ambalajul căştilor WF-1000XM4 nu conţine plastic. Pentru a produce cantităţi mai mici de deşeuri, 99% dintre ambalajele din hârtie, altele decât etichetele, sunt produse folosind materiale reciclate şi durabile realizate special pentru Sony. 

Experienţa 360 Reality Audio poate fi experimentată pe căştile WF-1000XM4 atunci când sunt asociate cu un smartphone care fososeşte sistem de operare Android sau cu un iPhone care are instalată o aplicaţie parteneră de servicii de streaming. 

În interiorul cutiei, utilizatorii vor găsi trei dimensiuni ale elementelor intraauriculare cu izolare fonică, precum şi un cablu de încărcare USB-C.

Modelul WF-1000XM4 este disponibil în două variante de culoare, Negru şi Argintiu, şi va putea fi achiziţionat la un preţ de aproximativ  1400 lei, începând cu luna iunie 2021.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările