Gadget

articolul anterior articolul urmator

Sony extinde gama soundbar şi lansează modelul HT-A7000

0
20 Jul 2021 20:12:10
Autor: George-Andrei Cristescu
Soundbar Sony HT-A7000.
Soundbar Sony HT-A7000.

HT-A7000 este un soundbar (bară de sunet) pe 7.1.2 canale şi integrează două boxe orientate în sus pentru sunet care se propagă deasupra capului, două tweetere transversale şi cinci boxe frontale, dar şi un subwoofer dual încorporat, pentru bass profund.

Împreună cu Vertical Surround Engine şi S-Force PRO Front Surround, HT-A7000 creează un sunet surround virtual care se propagă peste tot în jurul utilizatorilor, astfel încât aceştia să aibă parte de experienţa Dolby Atmos, DTS:X.  

Datorită Vertical Surround Engine de la Sony, HT-A7000 poate propaga sunetul în plan vertical, astfel încât utilizatorii să-l perceapă ca venind de deasupra capului, fără a fi nevoie de boxe care să fie montate în tavan. Alături de S-Force Pro Front Surround, acesta produce un câmp sonor surround, cu sunet care îi învăluie pe utilizatori din ambele părţi.

Tweeterele transversale dispun sunetul între pereţii laterali şi extind experienţa surround pentru a oferi o audiţie care depăşeşte dimensiunea televizorului. Combinate cu S-Force PRO Front Surround, le oferă utilizatorilor un sunet surround mai amplu.

Boxele orientate în plan vertical, subwoofer-ul încorporat şi boxele frontale dispun de o unitate X-Balanced într-o formă dreptunghiulară unică, pentru a maximiza suprafaţa diafragmei difuzorului, dar şi pentru a mări presiunea sunetului pentru un bass mai profund şi o claritate vocală mai mare.

Cu HT-A7000 poţi expermenta 360 Reality Audio pe Amazon Music HD, Deezer, nugs.net, TIDAL şi poţi asculta melodiile preferate aşa cum au fost gândite de artişti, datorită High-Resolution Audio.

HT-A7000 dispune de DSEE Extreme, care utilizează Edge-AI pentru a permite îmbunătăţirea în timp real a tuturor fişierelor muzicale digitale comprimate, pentru a restabili sunetul de înaltă calitate pierdut în timpul procesului de compresie şi a oferi o experienţă de audiţie mai bogată şi mai completă.

În ceea ce priveşte filmele şi jocurile, HT-A7000 acceptă toate formatele recente, precum 8K HDR, 4K120 şi Dolby Vision.

 

 

Pentru un bass şi mai profund, utilizatorii pot adăuga un subwoofer wireless opţional. Astfel, cel încorporat în HT-A7000 permite gestionarea bass-ului şi vocilor, iar subwoofer-ul wireless opţional se concentrează pe sunetele joase. 

Pentru un bass bogat, utilizatorii pot adăuga subwoofer-ul SA-SW5 cu 300W, de la un difuzor de 180mm cu radiator pasiv. De asemenea, utilizatorii pot opta pentru subfoofer-ul SA-SW3 cu 200W de la un subwoofer compact bass reflex cu un difuzor de 160mm. 

Utilizatorii pot adăuga boxele wireless SA-RS3S cu o capacitate totală de 100W, care oferă sunet surround extins şi pot fi montate pe perete.

HT-A7000 include microfoane încorporate iar funcţia Sound Field Optimization măsoară în mod inteligent înălţimea şi lăţimea încăperii, precum şi poziţia subwoofer-ului opţional şi a difuzoarelor din partea din spate şi optimizează sunetul pentru a profita la maximum de configuraţia încăperii. 

Sound Field Optimization funcţionează cu sau fără boxe opţionale, trebuie doar activat din setările iniţiale sau din meniul Home.

Când este conectat la un televizor BRAVIA cu funcţia Acoustic Center Sync utilizând cablul din pachet, atât bara de sunet, cât şi televizorul devin sursa de sunet centrală în sistemul home cinema.

Cu o interfaţă de utilizate integrată, setările barei de sunet apar automat în meniul de setări rapide al televizorelor BRAVIA pentru un control uşor al modurilor de sunet, al câmpului de sunet şi al volumului.

Utilizatorii pot accesa servicii muzicale populare precum Spotify şi pot utiliza Chromecast, Spotify Connect sau Apple AirPlay 2 pe HT-A7000. Pot reda wireless de pe smartphone datorită tehnologiei Bluetooth sau pot utiliza funcţia Wi-Fi integrată pentru a reda în timp real muzică de pe propriile dispozitive.

Bara de sunet este compatibilă cu dispozitivele care dispun de Google Assistant cu Chromecast încorporat şi dispozitivele compatibile cu Amazon Alexa. Tot ceea ce trebuie să facă utilizatorii este să adauge bara de sunet HT-A7000 la grupul de difuzoare, utilizând aplicaţia Google Home pentru a începe să redea muzică, pentru a modifica volumul sau pentru a accesa multe alte funcţii folosind doar vocea.

  • Modelul HT-A7000 va avea un preţ de aproximativ 6.400 de lei şi va fi disponibil începând cu luna septembrie a acestui an.
  • Boxele wireless pentru poziţionarea în partea din spate, SA-RS3S, vor avea un preţ de aproximativ 2.400 de lei şi vor fi disponibile începând cu luna septembrie a acestui an.
  • Subwoofer-ul opţional SA-SW5 va avea un preţ de aproximativ  3940 de lei şi va fi disponibil începând cu luna septembrie a acestui an.
  • Subwoofer-ul opţional SW-SW3 va avea un preţ de aproximativ 2460 de lei şi va fi disponibil începând cu luna septembrie a acestui an.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările