SONY WH-1000X M3 – Noise Cancelling de cea mai înaltă calitate (TECH REVIEW)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
SONY WH-1000X M3 FOTO Andrei Brînduşescu

În căştile sale M3, Sony a integrat tot ce are mai bun, iar lucrul acesta se simte cu foarte mare uşurinţă imediat ce le pui pe urechi. Un sunet clar, un noise-cancelling excelent şi un confort ridicat fac din M3 o alegere foarte bună pentru audiofili.

O să apucăm din prima elefantul din cameră, pentru a-l da afară: aşa e, Sony nu se pricepe deloc la nume. Tocmai de-aia o să le spun căştilor M3 de-a lungul acestui review, pentru că WH-1000X M3 este un nume prea lung chiar şi pentru a fi scris, şi cu siguranţă nu o să îl ţii minte prea uşor.

Aşadar, să aruncăm o privire la ce primeşti atunci când comanzi noile căşti M3 over-ear de la Sony.

În cutie nu găseşti foarte multe lucruri: doar o altă cutie şi manualul de utilizare al căştilor, care seamănă un pic cu un ghid de instrucţiuni de la Ikea. Greu de crezut însă că o să îl şi utilizezi, pentru că dacă ai mai avut căşti bluetooth, ştii deja cam ce trebuie să faci.

După ce deschizi cutia de protecţie (foarte rezistenţă) a căştilor, vei găsi, pe lângă obiectul acestui review, un cablu de încărcare USB la USB-C, un jack care se poate conecta la căşti pentru a elimina componenta ”wireless” din numele lor şi un foarte util adaptor de căşti pentru avion, cu două jack-uri de 3.5mm în loc de unul singur.

SONY WH-1000X M3 FOTO Andrei Brînduşescu

Să trecem şi la căşti: primul lucru pe care l-am remarcat este confortul pe care îl oferă. Perniţele de urechi sunt foarte moi, realizate din spumă uretanică, şi permit o ascultare îndelungată fără a crea neplăceri. Cea mai lungă durată de utilizare continuă pe care am avut-o cu ele a fost de 4 ore şi jumătate, şi pot spune că am fost uimit de cât de confortabile au fost în tot acest timp.

Stânga şi dreapta sunt marcate discret, cu un semn deasupra perniţelor, pe interiorul căştilor. M3 se şi pliază, tocmai pentru a ocupa mai puţin spaţiu şi a intra în cutie.

Controalele sunt realizate pe bază de swipe pe zona de pe casca dreaptă. Swipe în sus sau jos pentru controlul volumului, swipe stânga sau dreapta pentru melodia anterioară/următoare şi apăsare în zona din centru pentru play/pauză şi răspuns la apeluri. Pe casca stângă se regăseşte doar zona de NFC.

La sfârşitul zilei, însă, ceea ce contează cel mai mult la o pereche de căşti este experienţa de ascultare, iar M3 nu dezamăgesc absolut deloc la acest capitol. Cum am spus mai sus, Sony a integrat tot ce are mai bun în căştile acestea şi poţi simţi asta imediat ce le pui pe urechi.

În primul rând, funcţia de noise cancelling este cea mai bună pe care am întâlnit-o până acum pe o pereche de căşti. Odată activată, simţi o ruptură de lumea exterioară şi muzica îţi acaparează complet simţul auditiv. Conversaţiile celorlalţi nu mai pot fi auzite, iar sunetele puternice, precum cel al metroului, sunt estompate şi devin doar un zgomot de fond foarte şters, care nu îţi poate distrage atenţia.

SONY WH-1000X M3 FOTO Andrei Brînduşescu

În al doilea rând, pentru că nu vrei totuşi să te rupi complet de ce se întâmplă în jurul tău, ai o funcţie de Adaptive Sound Control, care este capabilă să recunoască ce faci, dacă te afli în mişcare sau stai pe loc. Aceasta poate apoi să regleze sunetul şi să îţi comunice ce se întâmplă în jurul tău, prin funcţia de Ambient Sound.

Microfoanele montate pe marginea căştilor detectează sunetele din jurul tău şi le redau în timp ce asculţi muzică, astfel încât să fii permanent atent la trafic sau la alte persoane.

Aplicaţia celor de la Sony, denumită Headphones, ajută foarte mult în cazul M3-urilor. Din ea poţi controla cât de puternic îţi doreşti să fie noise cancelling-ul, să optimizezi căştile în funcţie de felul în care le porţi tu şi presiunea atmosferică (o funcţie foarte utilă în avion, pe care am testat-o şi care m-a mulţumit pe deplin), poţi schimba ce face butonul NC/AMBIENT, timpul automat de oprire a căştilor atunci când nu sunt utilizate şi poţi prioritiza fie calitatea sunetului, fie conexiunea (în cazul în care le foloseşti în modul Bluetooth).

Aplicatia SONY Headphones
Aplicatia SONY Headphones

Autonomia este excelentă: 30 de ore de muzică, mai mult decât suficient pentru a fi acoperit de o singură încărcare pe săptămână. În plus, doar 10 minute de încărcare îţi vor oferi 5 ore de ascultare, astfel încât, chiar dacă eşti pe fugă, le poţi lăsa la încărcat pentru un timp foarte scurt şi te vei putea bucura de ele un timp îndelungat.

Distanţa la care Bluetooth-ul funcţionează este şi ea destul de bună: în jur de 30 de metri fără interferenţe, şi aproximativ 15 într-o cameră plină de alte dispozitive.

Ah, da, să nu uit: sunt compatibile şi cu asistentul digital de la Google şi cu Siri. Nu am testat însă funcţia asta, pentru că niciodată nu m-a interesat extrem de tare, însă cu siguranţă unele persoane vor putea găsi o utilitate pentru ea.

Un mic minus pentru calitatea apelurilor, care nu este grozavă. Personal însă, prefer oricum să vorbesc la telefon şi nu la căşti, aşa că eu nu am fost ultra-deranjat de acest lucru. Cu toate astea, dacă eşti o persoană care comunică mult la căşti, probabil că vei obţine experienţe mai bune de la o pereche in-ear.

În final, preţul: în jur de 1500 de lei pentru cel mai bun noise cancelling pe care l-am testat până acum. Merită? Eu zic că da, pentru că M3 sunt durabile, confortabile şi de o calitate excelentă. În fond, ce altceva îţi mai poţi dori de la o pereche de căşti?

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite