Gadget

articolul anterior articolul urmator

Sony lansează noile căşti WH-1000XM5 cu funcţie de anulare a zgomotului

0
12 May 2022 19:53:56
Autor: George-Andrei Cristescu
Căşti Sony WH-1000XM5.
Căşti Sony WH-1000XM5.

Sony lansează astăzi cel mai nou model al seriei sale premiate 1000X, noile căşti wireless WH-1000XM5 cu funcţie de anulare a zgomotului.

Căştile WH-1000XM5 integrează două procesoare care controlează opt microfoane ce reduc zgomotul, în special în gama notelor de mijloc şi a notelor înalte. 

Modelul oferă şi funcţia Auto NC Optimizer care se ocupă de optimizarea automată a nivelului de anulare a zgomotului, în funcţie de mediul în care se află utilizatorul. 

Cu ajutorul Integrated Processor V1, WH-1000XM5 eliberează întregul potenţial al procesorului Sony HD Noise Cancelling Processor QN1, cu driverul special proiectat de 30mm care amplifică puterea de anulare a zgomotului. 

Driverul de 30mm special proiectat, cu o structură uşoară şi rigidă, utilizează material compozit din fibră de carbon ce îmbunătăţeşte sensibilitatea la frecvenţe înalte, pentru o experienţă sonoră cât mai naturală. Tehnologiile unice Sony includ lipire fără plumb cu elemente din aur, pentru conectivitate ridicată şi optimizarea circuitului, detalii care garantează că utilizatorii se bucură de sunet clar şi consistent pentru fiecare melodie.

Căştile au High-Resolution Audio, prin tehnologia unică Sony de codare audio LDAC. Melodiile vor fi aduse la o calitate a sunetului ridicată prin folosirea DSEE Extreme care îmbunătăţeşte calitatea fişierelor audio în timp real.

Aceste noi căşti sunt certificate 360 Reality Audio.

Cu ajutorul căştilor WH-1000X5 utilizatorii pot prelua apeluri, indiferent de locul în care se află. Tehnologia Sony Voice Pickup utilizează patru microfoane cu beamforming şi o structură bazată pe reducerea zgomotului prin utilizarea inteligenţei artificiale (AI) pentru a izola vocea vorbitorului, în vreme ce o nouă structură dedicate reducerii zgomotului cauzat de vânt minimizează acest factor perturbator în timpul apelurilor de voce. 

Noile WH-1000XM5 vin cu un nou design cu un finisaj fin, într-o bandă de prindere peste cap din piele moale, complet nouă şi ea, alături de un slider fluid. Materialul moale al cupelor, din piele sintetică,  oferă o purtare confortabilă, eliminând presiunea asupra urechilor şi blocând zgomotul extern.

Căştile WH-1000XM5 dispun de funcţia Adaptive Sound Control. Aceasta ajustează automat sunetul pentru a se potrivi mediului înconjurător, recunoscând cele mai frecventate locaţii şi ajustând în consecinţă setările de sunet ambiental.

Modelul WH-1000XM5 integrează şi opţiunea Quick Access, în aşa fel încât pot fi configurate pentru a relua redarea de pe Spotify, de exemplu, doar prin atingerea cupei o dată sau de două ori, fără să fie nevoie ca utilizatorii să atingă smartphone-ul.

Sony oferă şi posibilitatea de a asculta muzica favorită în siguranţă, datorită aplicaţiei Sony Headphones Connect, comparând datele referitoare la presiunea sunetului înregistrate de căşti cu recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). Astfel, utilizatorii vor primi notificări instant direct din sistemul de operare atunci când nivelul volumului este prea ridicat.

Căştile WH-1000XM5 vin şi cu funcţionalităţi inteligente. Datorită funcţiei Speak-to-Chat, de exemplu, aceştia pot purta o scurtă conversaţie, iar căştile vor opri automat muzica, lăsând să pătrundă sunetul ambiental. Odată ce discuţia s-a încheiat, muzica va continua să fie redată. Iar cu ajutorul „Instant Pause” soundtrack-ul propriu se va opri imediat ce castile sunt date jos.

Modelul WH-1000XM5 este compatibil şi cu Google Assistant şi Alexa, în aşa fel încât să fie de ajutor şi pentru situaţiile întâmpinate zilnic, pentru suport hands-free şi atunci când cei care le poartă se află în mişcare. Aceştia se pot conecta cu prietenii şi familia, pot să obţină informaţiile de care au nevoie, să asculte muzică, să seteze memento-uri şi multe altele, doar prin utilizarea cuvintelor „OK Google” sau „Alexa”, activând astfel asistentul vocal favorit.

Căştile pot fi asociate cu două dispozitive simultan prin Bluetooth. Atunci când utilizatorii primesc un apel, căştile ştiu de la care dispozitiv vine acesta şi se conectează automat la device-ul potrivit. De asemenea, cei care le poartă pot să comute rapid între două dispozitive, doar prin atingerea unui buton.

Căştile WH-1000XM5 sunt compatibile şi cu noua funcţionalitate Google Fast Pair, făcând astfel posibilă conectarea cu dispozitivele Android. Utilizatorii pot să-şi identifice locul în care şi-au lăsat căştile, iar funcţia Swift Pair face ca asocierea lor cu laptopul, PC-ul sau tableta cu Windows 11 sau Windows 10 să fie rapidă şi simplă.

 


 

Cutia produsului este realizată folosind materiale reciclate şi sustenabile, dezvoltate special pentru Sony. Căştile WH-1000XM5 folosesc şi materiale din plastic reciclat de la anumite componente ale automobilelor.

Căştile WH-1000XM5 vin cu o autonomie a bateriei, de 30 de ore. Iar pentru cei care se află pe fugă, căştile oferă un timp de ascultare de 3 ore cu doar 3 minute de încărcare printr-un cablu USB Power Delivery (PD).

Modelul WH-1000XM5 vine şi cu o carcasă practică ce îşi poate reduce volumul, în aşa fel încât să devină mai subţire şi să poată fi depozitată foarte uşor, în aşa fel încât căştile să poată să-i însoţească pe posesori în orice călătorie.


Preţ şi disponibilitate

Căştile WH-1000XM5 sunt disponibile în variantele de culoare negru şi argintiu platinat şi vor putea fi achiziţionate începând cu luna mai, la un preţ aproximativ de 2100 de lei.

 

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările