Gadget

articolul anterior articolul urmator

Sophia este primul robot din lume care a primit un card de credit funcţional

2
11 May 2018 12:55:56
Autor: Claudiu Râpan
FOTO via Slate.com
FOTO via Slate.com

Robotul Sophia, cunoscut în întreaga lume, devenit vedetă după ce a primit cetăţenie din partea Arabiei Saudite, are de acum şi un card de credit, funcţional, cu ajutorul căruia poate efectua plăţi.

Sophia este cel mai recent şi cel mai avansat robot al companiei americane Hanson Robotics. De la crearea sa, în aprilie 2015, Sophia a devenit un fenomen mondial datorită expresivităţii şi abilităţii sale de a purta conversaţii naturale cu oamenii. Ea a apărut alături de numeroase vedete, printre care şi Cristiano Ronaldo sau Will Smith, în clipuri video care s-au viralizat ulterior.

După cetăţenia primită anul trecut, care vine la pachet cu toate beneficiile unei persoane reale, precum buletin de identitate şi paşaport, Sophia poate acum să şi plătească diversele lucruri pe care ar vrea să şi le cumpere. Banca UniCredit i-a acordat Sophiei primul card de credit oferit de o bancă unui robot. Evenimentul a fost organizat la Palatul Regal din Bucureşti, acolo unde Sophia şi-a făcut apariţia pe scenă.

În cele aproape zece minute în care a vorbit, Spohia a lăsat impresia unui interlocutor uman, expresiile de pe chipul ei ”curgând” succesiv pentru a demonstra tehnologia foarte interesantă din spatele robotului. De asemenea, pielea feţei ei, creată dintr-un material extrem de scump, este unică. Aceasta a fost dezvoltată de o echipă întreagă de ingineri de la hansen Robotics.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

SABER RIDER
12.05.2018, 02:30:22

"Banca UniCredit i-a acordat Sophiei primul card de credit" strategie de marketing, mai fac si ei un pic de reclama gratuita! Si ce-si cumpara Sophia de banii aia ? chiloti cu ata? Apropo! la cardul oferit tot comision de 5 lei/luna plateste Sophie pentru administrare?

SABER RIDER
12.05.2018, 02:37:33

Acum am vazut in alta parte ca e un card Premium. Robotii primesc carduri Premium iar oamenii COMISIOANE

Modifică Setările