Gadget

articolul anterior articolul urmator

Steve Jobs a vrut ca Apple să creeze iPad din cauza unui inginer de la Microsoft

0
31 May 2013 11:38:06
Autor: Răzvan Băltăreţu
iPad există pentru că lui Steve Jobs nu i-a plăcut lauda unui angajat Microsoft. FOTO Wikimedia Commons
iPad există pentru că lui Steve Jobs nu i-a plăcut lauda unui angajat Microsoft. FOTO Wikimedia Commons

Steve Jobs a plănuit întâi un iPad, dar a fost mai comod pentru Apple să încerce piaţa cu un telefon şi aşa a ajuns să fie iPhone. Totuşi, iPad există doar pentru că un inginer de la Microsoft s-a lăudat în faţa lui Steve Jobs că Microsoft are deja o tabletă foarte bună.

Steve Jobs mereu a ştiut când să lanseze un produs, fapt recunoscut şi de către Bill Gates, iar iPad şi iPhone sunt acum succese de piaţă. Cum au ajuns să fie inventate? Steve Jobs a pomenit în biografia pe care Walter Isaacson i-a scris-o de un moment care l-a stârnit să creeze o tabletă la Apple, notează Business Insider.

Înainte cu peste 10 de ani de lansarea primului iPad, Steve Jobs şi soţia sa au fost invitaţi la aniversarea unui prieten de-ai soţiei. Acesta lucra la Microsoft şi era unul dintre inginerii care se ocupau de prototipul tabletei pe care Microsoft o voia pe piaţă. Iar la petrecere angajatul Microsoft a început să îi spună lui Steve Jobs cât de bună e tableta Microsoft şi cât de inventivi sunt ei.

„Acest tip mi-a spus în continuu despre cum Microsoft va schimba industria PC cu această tabletă şi va elimina toate laptopurile, motiv pentru care Apple ar trebui să cumpere licenţe software de la Microsoft. Dar ei aveau un produs greşit. Folosea un stylus“, îşi aminteşte Steve Jobs în biografia sa. 

„La acea cină era a zecea oară când îmi povestea despre acest proiect şi eram sătul, am ajuns acasă şi mi-ai zis: „La dracu', o să-i arăt cum ar trebui să fie o tabletă“.

Steve Jobs a ales să nu lanseze tableta atunci când a fost finisată, nu era nimic pe lângă ea decât un PC portabil. 

Totuşi, după iPhone în 2007 piaţa era pregătită. Acum are un magazin cu aplicaţii, este suficient de uşoară, de subţire, iar ecranele multitouch oferă un răspuns foarte bun. 

Cum arăta acea primă tabletă a Microsoft? Faţă de iPad, era hidoasă, dar nicidecum nu ieşea din standardul de design al vremii. Microsoft n-a produs-o, până la Surface n-a produs hardware, ci Lenovo i-a fabricat-o. Rula Windows XP.

Până la iPad au fost mai multe modele de tablete cu software Windows care n-au avut deloc succes. În mare parte acest fapt a fost cauzat de lipsa de aplicaţii, dar şi de lipsa unui ecosistem potrivit unor astfel de gadgeturi. Nu poţi rula Windows XP pe o tabletă şi să ai aceeaşi experienţă de utilizare ca pe un iPad.

Haideţi să discutăm! Ne puteţi vizita şi pe pagina de Facebook Tech Adevărul.

Află mai multe despre Steve Jobs şi Bill Gates: 

Cât de multă „iubire“ era între Steve Jobs şi Bill Gates? „Nu înţelegeţi că Steve nu se pricepe la tehnologie? E doar vânzător“

VIDEO Bill Gates îşi manifestă admiraţia faţă de Steve Jobs într-un interviu

Primul calculator creat de Steve Jobs şi Steve Wozniak, Apple I, a fost cumpărat la licitaţie pentru o sumă record 

Foto

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările