Gadget

articolul anterior articolul urmator

Studiu Huawei: mai mult de jumătate dintre est-europeni nu iau măsuri pentru protejarea ochilor

0
22 Jul 2021 21:54:05
Autor: George-Andrei Cristescu
Laptop Huawei MateBook D15.
Laptop Huawei MateBook D15.

Huawei Consumer BG şi Ipsos au realizat un studiu în ţările din estul Europei şi au aflat că mai mult de jumătate dintre aceştia nu iau măsuri pentru protejarea ochilor, însă, în acelaşi timp, aceştia au declarat că expunerea excesivă a ochilor la diferite ecrane este cauza deteriorării lor.

Laptopurile Huawei din seria MateBook şi noile monitoare au primit certificarea TÜV Rheinland şi oferă un grad mare de protecţie.

Conform studiului realizat de Ipsos pentru Huawei, est-europenii petrec mai mult timp în faţa ecranelor, ca urmare a efectelor pandemiei, fiind, în acelaşi timp, conştienţi că deteriorarea vederii este şi o consecinţă a lipsei de informaţii legată de cum să aibă grijă corespunzător de vedere.

Studiul Ipsos, realizat pentru Huawei, arată că până la 58% dintre respondenţi petrec mai mult timp în faţa computerului, comparativ cu perioada anterioară pandemiei, adică înainte de martie 2020. În plus, 38% estimează că timpul petrecut în faţa computerului a crescut cu cel puţin 3 ore pe zi. Mai mult, până la 53% declară că expunerea excesivă a ochilor la diferite ecrane este cauza deteriorării stării vederii lor.

Sondajul arată, de asemenea, că 52% dintre persoanele care au luat parte la studiu nu iau măsuri pentru a-şi proteja vederea, din lipsă de cunoştinţe. În plus, există o conştientizare scăzută a existenţei tehnologiei de protecţie a ochilor în ceea ce priveşte laptopurile moderne. Astfel,  55% dintre respondenţi nu ştiu ce este reducerea luminii albastre, iar 73% nu au cunoştinţe despre tehnologia de reducere a luminii intermitente a ecranului.

Supraexpunerea la lumina albastră, emanată de majoritatea dispozitivelor digitale, poate duce la o serie de simptome, denumite şi încordarea digitală a ochilor. Lumina albastră reglează ciclul circadian uman şi afectează abilităţile cognitive, memoria şi starea de spirit. Prin urmare, utilizarea dispozitivelor digitale pentru un timp îndelungat înainte de a merge la culcare poate perturba şi, ca urmare, poate provoca oboseală în timpul zilei. 

Astfel, reducerea luminii albastre este deosebit de importantă atunci când timpul petrecut în faţa laptopului se extinde. După activarea funcţiei „Night Light” în setările ecranului unui HUAWEI MateBook, culorile afişajului se schimbă într-o paletă mai caldă, ceea ce reduce emisia de lumină albastră. 

La rândul său, rata de reîmprospătare a ecranului ar trebui să fie suficient de mare astfel încât să nu provoace senzaţia de lumină intermitentă obositoare. 

În studiile de cercetare, care au comparat afişajele digitale cu rate de reîmprospătare ridicate şi scăzute, respondenţii care utilizează ecrane cu frecvenţe mai mici au raportat simptome de oboseală oculară, durere şi disconfort vizual mult mai des în comparaţie cu al doilea grup de respondenţi. 

Tehnologia de reducere a pâlpâirii, disponibilă şi pe seria de dispozitive MateBook şi certificată de TÜV Rheinland, utilizează reglarea inteligentă a luminii de fundal şi reduce apariţia unor niveluri de luminozitate scăzute, care pot afecta negativ vederea utilizatorului.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările