Gadget

articolul anterior articolul urmator

Swatch promite ceasul inteligent cu autonomie de şase luni

0
8 May 2015 14:28:34
Autor: Vlad Andriescu
Smartwatch-urile au autonomie de o zi momentan
Smartwatch-urile au autonomie de o zi momentan

Apple a introdus Watch pe piaţă şi a răsturnat ierarhiile. De asemenea, producătorii tradiţionali de ceasuri încearcă să evolueze cu produse care să combine eleganţa cu digitalul. Swatch vrea să rezolve problema bateriei.

Şeful Swatch, Nick Hayek, le-a spus investitorilor că firma sa pregăteşte baterii de smartwatch care vor ţine şase luni. Planurile pentru aceste superbaterii vor fi puse în practică în 2016, scrie Reuters. CEO-ul companiei a mai spus că bateriile, adică tehnologia din spatele lor, vor putea fi folosite şi la maşini.

„Lucrăm intensiv cu grupul de cercetare Belenos şi producătorul de baterii Renata pentru a veni pe piaţă anul viitor, nu numai pentru ceasuri, dar şi pentru automobile“, a spus Hayek.

Hayek a spus că orice producător care aduce pe piaţă un produs cu o baterie care să ţină şase luni va avea un avantaj competiţional. E primul semnal că Swatch vrea să intre în domeniul ceasurilor inteligente, după ce şeful său a spus mereu, până acum, că ceasurile inteligente nu vor afecta ceasurile obişnuite.

30 de zile de baterie cu Vector Watch

O echipă de români a dezvoltat şi prezentat un ceas inteligent care promite 30 de zile de autonomie. Vector Watch a devenit realitate în martie, iar acum poate fi precomandat.

Pentru a reuşi această performanţă, românii au implementat un sistem de operare mai simplu, care nu dispune de toate funcţionalităţile Apple Watch sau Android Wear, dar care consumă mai puţină baterie. Notificările, ora şi alte informaţii vor fi afişate pe un display LCD alb-negru, cu memorie, care este capabil să afişeze rapid imagini la rezoluţie mare, fără să consume mult curent.

În plus, ecranul este mereu aprins, însemnând că notificările şi ora vor fi mereu la vedere, fără să fie nevoie ca utilizatorul să apese vreun buton pentru a şti cât e ceasul.

Încă o parte bună a acestui smartwatch este faptul că va fi compatibil cu iOS, Android şi Windows Phone.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările