Gadget

articolul anterior articolul urmator

Televizoarele Samsung Neo QLED obţin certificarea „Spatial Sound Optimization” de la VDE

1
9 Jun 2021 16:20:54
Autor: George-Andrei Cristescu
Samsung Neo QLED.
Samsung Neo QLED.

Samsung a anunţat că produsele sale din gama Neo QLED au devenit primele televizoare din industrie care primesc certificarea de optimizare spaţială a sunetului din partea Verband Deutscher Elektrotechniker (VDE).

Mediile variate de vizionare – de exemplu, o cameră de zi, un dormitor sau o terasă – creează experienţe de sunet diferite. Certificarea VDE pentru optimizarea spaţiala a sunetului se acordă produselor care oferă o experienţă sonoră consistentă, indiferent de mediul înconjurător.

Pentru a reduce o astfel de variaţie a sunetului, Samsung a adăugat caracteristica SpaceFit Sound la televizoarele sale Neo QLED.

Microfoanele încorporate sunt utilizate pentru a recunoaşte mediul înconjurător, precum perdelele, covoarele şi pereţii, care pot afecta sunetul emis. De exemplu, atunci când televizorul recunoaşte absorbţia sunetului, de joasă şi înaltă frecvenţă, de către covorul din sufragerie, să spunem, acesta îşi calibrează sunetul difuzat în mediul înconjurător prin creşterea acestor frecvenţe sonore.

Când televizorul este aşezat aproape de perete, sunetul basului poate fi distorsionat, din cauza spaţiului limitat între perete şi televizor. „SpaceFit Sound” poate recunoaşte problema, întărind emisia basului pentru a oferi un sunet mai clar.

Pe măsură ce tot mai mulţi utilizatori caută să-şi personalizeze spaţiul în funcţie de propriul stil de viaţă, televizoarele sunt urmărite nu doar în sufragerie şi dormitoare, ci şi în camerele de lucru şi chiar bucătării.

Sunetele care se reflectă de pereţii, tavanele şi podelele din jur sunt mult mai puternice decât sunetul pe care îl auzim în mod direct. Acest lucru înseamnă că utilizatorii pot simţi diferit sunetele emise de acelaşi produs în funcţie de dimensiunea şi forma unică a spaţiului de locuit şi a materialelor din care sunt construiţi pereţii.

Anterior, utilizatorii erau nevoiţi să-şi configureze manual opţiunea audio, acum, „SpaceFit Sound” recunoaşte automat mediul în care este amplasat televizorul.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Popa Pius
9.06.2021, 16:28:26

Mare brînză dacă e nevoie să-ți vinzi un rinichi pentru a cumpăra un TV ca ăsta... Așa că rămînem la cele clasice, că nu tușim.

Modifică Setările