Gadget

articolul anterior articolul urmator

Tenda C50+ HD PTZ cameră wireless de supraveghere  pentru casă sau birou [TECH REVIEW]

0
31 Mar 2019 13:46:55
Autor: Adrian Pogîngeanu
FOTO Adrian Pogîngeanu
FOTO Adrian Pogîngeanu

Aspectul camerei Tenda HD PTZ C50+ mă duce cu gândul la roboţeii din Star Wars. Când o conectezi la o sursă de energie începe să se învârtă în jurul propriei axe, i se aprind ledurile şi repetă mesajul: ”Waiting for WIFI smartlink configuration”.

Aşa că înainte de a o băga în priză sau computer asigură-te că ai instalat aplicaţia TendaEye. Vezi că în Android Market sunt 3 aplicaţii cu acest nume. Ori te prinzi care e, ori te uiţi pe ghidul din cutie, care are un cod QR cu trimitere la aplicaţie.

Specificaţii

Tenda C50+ HD PTZ  e o cameră de interior care filmează la calitate SD şi HD (1280x720) cu 25 fps, cu sunet bidirecţional (microfon-difuzor) stereo. PTZ e prescurtarea de la ”Pan–tilt–zoom”, camera poate fi comandată de la distanţă, prin aplicaţia de mobil, să se întoarcă 355 de grade orizontal şi 120 de grade vertical. Camera dispune de 9 IR-LED, care luminează până la 10 metri. Când detectează mişcare îţi trimite un semnal pe telefon şi face screenshot. Conectarea se face prin interfaţă WI-FI 802.11 b/g/n pe frecvenţă 2.4 Ghz. Înregistrează video pe card micro-SD cu capacitate maximă de 128 GB.

Revenind la utilizare, interfaţa aplicaţiei e simplă, dacă urmezi paşii din ghid, n-o să ai probleme cu conectarea. Din ce-am observat Tenda C50+ HD PTZ nu merge pe reţele wireless nesecurizate (fără parolă), aplicaţia nu-ţi permite să te conectezi la ele. O măsură corectă, altfel oricine se conectează la acea reţea poate accesa camera dacă ştie userul şi parola. 

Vezi în colaj cum arată interfaţa din aplicaţia de smartphone după conectarea prin reţeaua wireless cu Tenda C50+ HD PTZ şi în dreapta jos, meniul pentru control la distanţă. 

 

Ce poţi face cu această cameră? Pe scurt, poţi s-o orientezi prin smartphone câtre unghiul dorit, să vorbeşti cu cel aflat în locaţia unde e camera, să faci captură de ecran, să înregistrezi video HD ( dacă ai introdus un card micro-SD în cameră), să primeşti alarme dacă a intrat cineva în locaţia supraveghetă etc. 

În al doilea colaj avem meniul setări(S) şi opţiunile din Recording settings (D).

Am înregistrat un scurt video cu Tenda C50+ HD PTZ  pentru a vedea cum se comportă în acţiune.

În cutie găseşti camera, încărcătorul, cablul USB-A la mini-USB, şuruburi pentru prindere în perete şi manual.

Cu un aer nevinovat şi o mulţime de opţiuni utile, Tenda C50+ HD PTZ  costă aproximativ 45 de euro şi poate fi utilă pentru supravegherea casei sau a biroului. Când pisica nu-i acasă se ocupă Tenda C50+ HD PTZ !

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii