Gadget

articolul anterior articolul urmator

Tesla a ajuns la un milion de maşini produse

0
10 Mar 2020 15:26:23
Autor: Andrei Brînduşescu

La 12 ani de la momentul în care prima maşină Tesla a ieşit pe poarta companiei lui Elon Musk, aceasta a ajuns la borna de un milion de automobile produse.

În 2008, Tesla vindea prima sa maşină: Roadster, un automobil electric care a fost produs atunci într-un număr limitat, de doar 2500 de modele. Peste patru ani, Tesla anunţa primul său sedan, Model S.

Astăzi, Elon Musk a anunţat pe Twitter că Tesla a ajuns la un milion de maşini produse, însoţind vestea cu o fotografie a maşinii cu numărul 1.000.000, alături de angajaţii fabricii în care a fost produsă.

Maşina respectivă este un Model Y de culoare roşie, cel de-al cincilea automobil al companiei, care va ajunge la cumpărătorii săi începând cu sfârşitul acestei luni. Modelul Y are un preţ de bază de 52.990 de dolari.

 

Compania va mări producţia în viitorul apropiat, după ce a început să fabrice maşini în China anul trecut, pregătind în acest moment şi construirea unei fabrici în Berlin, prima sa ”Gigafabrică” din Europa. Şi linia sa de maşini va deveni mai variată în curând, odată cu lansarea noului Roadster, a pick-up-ului Cybertruck şi a camionului Tesla Semi.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii