Gadget

articolul anterior articolul urmator

Translatotron, noua unealtă de la Google care face traducerea mai uşoară

1
16 May 2019 16:06:22
Autor: Andrei Brînduşescu
FOTO via Getty Images
FOTO via Getty Images

Google a dezvăluit cea mai nouă unealtă a sa, un translator speech-to-speech, capabil să traducă instant frazele pe care le aude într-o altă limbă.

Translatotron este o premieră, pentru că reuşeşte să sară peste unul din paşii care creează de cele mai multe ori impedimente în traducerea speech-to-speech (din limbă vorbită în limbă vorbită). Până acum, procesul normal de traducere speech-to-speech al diferitelor unelte disponibile era de a converti fraza rostită de o persoană în text, pentru ca apoi să traducă textul respectiv. 
 
Tehnica implementată în această nouă unealtă îi permite să traducă direct limbajul vorbit într-o altă limbă, reuşind astfel să reducă posibilitatea de eroare. Compania americană este mulţumită cu progresele făcute de Translatotron şi speră să folosească modelul său în continuare pentru dezvoltarea unui sistem de traducere directă mai eficient.
 
Limbajul în care va traduce noul program al celor de la Google va fi ”robotizat” (semănând oarecum cu cel folosit în cadrul Google Translate), însă acesta este capabil să păstreze anumite inflexiuni din vocea celui care vorbeşte, pentru a face mesajul său înţeles.  
 
Google pare din ce în ce mai interesată de acest tip de programe, după ce anul trecut a introdus accente în Google Translate. De asemenea, la începutul acestui an, Google Assistant a primit un update pentru ”interpreter mode”, care este disponibil acum în 26 de limbi diferite, arată Engadget.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Adrian Foangă
16.05.2019, 21:08:16

Pai in 20-30 de ani, traducatorul instant va fi pus la punct complet.