Gadget

articolul anterior articolul urmator

Concurenţa Google Glass? Tableta care-ţi stă pe nas

0
30 May 2013 22:16:00
Autor: Octavian Palade
FOTO The Verge
FOTO The Verge

Un startup din SUA construieşte un dispozitiv similar Google Glass  bazat pe Android care acoperă ambii ochi ai utilizatorului. Interfaţa acestui dispozitiv poate fi controlată prin gesturi, potrivit The Verge.

Compania Atheer vrea ca dispozitivul să le ofere utilizatorilor experienţa unei tablete într-un mediu tridimensional. „Oamenii nu mai vor să stea în faţa unui computer, nu vor să fie blocaţi într-o cameră“, explică Sleiman Itani, fondatorul comapniei.

Google Glass are un singur ecran care oferă informaţii. Dispozitivul celor de la Atheer are două afişaje transparente iar interfaţa este proiectată 3D în faţa utilizatorilor. Gadgetul mai este dotat şi două camere video care înregistrează mişcările utilizatorului pentru a permite interacţiunea cu interfaţa. De exemplu, o versiune a software-ului Google Earth ar putea apărea ca un glob tridimensional care pluteşte în faţa celui care poartă ochelarii.

Mai mult, şi interacţiunea cu jocurile s-ar putea schimba. Utilizatorii ar putea să-şi controleze personajele într-o manieră similară celei permise de senzorul Kinect al consolei Xbox. Mai mult, prin urmărirea mişcării, purtătorii ar putea să-şi mişte capul pentru a vedea diferite părţi ale realităţii virtuale.

Pentru ca aplicaţiile tridimensionale ar fi prea puţine la început, compania a conceput un sistem care poate afişa aplicaţiile de pe orice sistem de operare. Acestea ar apărea pe o tabletă virtuală care „pluteşte“ în faţa utilizatorilor.

Cei de la The Verge notează că dispozitivul este încă în stadiul de prototip şi multe dintre funcţii sunt, deocamdată, doar în faza de proiect. Nu se ştie dacă compania va încerca să ducă realizarea acestui dispozitiv la capăt şi să-l comercializeze, sau dacă va încerca să vândă platforma altor companii.

Vrem să discutăm cu voi, „Adevărul Tech“ este şi pe Facebook

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările