Gadget

articolul anterior articolul urmator

Un lanţ de supermarketuri din Olanda testează Aitinomi, un robot autonom de livrare a cumparăturilor

1
17 Jul 2019 15:34:58
Autor: Adrian Pogîngeanu
FOTO EPA-EFE / Niels Wenstedt
FOTO EPA-EFE / Niels Wenstedt

Cel mai mare lanţ de supermarketuri din Olanda, Albert Heijn, testează un robot autonom de livrare a cumparăturilor. Vehiculul electric, cu o autonomie de opt kilometri, este momentan testat în limitele campusului High Tech din Eindhoven şi nu are acces pe drumurile publice.

Robotul numit Aitonomi a fost dezvoltat de compania de tehnologie elveţiano-germană Teleretail. Clienţii comandă produse printr-o aplicaţie, personalul supermarketului pune produsele alimentare în vehicul si aceasta pleacă spre adresa de livrare, ghidat de camere şi senzori. Tot ce trebuie să mai facă clienţii e să iasă din casă pentru a primi cumpărăturile. 

O altă companie, Sodexo, care se ocupă şi de catering, a făcut recent un test cu un robot de livrare într-o clădire a unei companii de asigurări. Acolo au observat că, după un timp, clienţii au început să simtă lipsa contactului uman. 

De aceea, Sodexo spune că este mai bine să foloseşti roboţi pentru muncă fizică sau pentru lucru repetitiv, iar clienţii să aibă în continuare parte de contact social.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Adrian Foangǎ
17.07.2019, 18:26:13

Comentariu considerat abuziv.