Gadget

articolul anterior articolul urmator

Vacile care poartă ochelari de realitate virtuală ar putea produce un lapte mai bun

1
27 Nov 2019 12:32:11
Autor: Andrei Brînduşescu
Foto: Ministerul de Agricultură şi Alimentaţie din Moscova
Foto: Ministerul de Agricultură şi Alimentaţie din Moscova

Fermierii din Moscova au găsit o soluţie ieşită din comun pentru a face animalele să se simtă mai relaxate şi să producă un lapte mai bun: le-au pus un set de ochelari de realitate virtuală.

Se pare că nu doar oamenii pot beneficia de cele mai noi tehnologii, ci şi animalele. Un grup de fermieri din Moscova au pus vacilor lor ochelari de realitate virtuală modificaţi, pentru a vedea dacă aceştia vor contribui la îmbunătăţirea stării de spirit a animalelor, şi bineînţeles, a calităţii laptelui.

Astfel, vacile urmăreau prin intermediul setului de realitate virtuală un câmp vast, pe timp de vară, în culori ajustate pentru ochii lor, o privelişte mult mai interesantă decât ferma în care se aflau.

La un nivel de bază, experimentul fermierilor ruşi a funcţionat. Primul test a redus anxietatea vacilor şi le-ar fi făcut să se simtă mai bine. Nu se ştie încă în ce măsură au fost afectate calitatea şi volumul laptelui, însă deja se lucrează la un test mai elaborat, pentru a răspunde acestei întrebări.

Există însă şi câteva dileme importante, precum felul în care vor trata problema autonomiei bateriei şi dacă starea vacilor va fi afectată în momentul în care ochelarii vor fi daţi jos şi se vor confrunta cu trista realitate. Cu toate acestea, o astfel de soluţie extravagantă ar putea fi folosită în locuri unde câmpiile largi nu sunt o alternativă sau unde tehnici existente de îmbunătăţire a stării animalelor au dat deja greş, arată Engadget.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Stefan din Nord
27.11.2019, 12:45:47

Veche ideea asta De cand eram mic circula o gluma cu vacile dotate cu ochelari cu lentile verzi pentru a putea paste iarba uscata ,ele fiind astfel pacalite ca e verde .

Modifică Setările