Gadget

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Un circ din Germania foloseşte holograme 3D în locul animalelor pentru a lupta împotriva cruzimii faţă de acestea

2
7 Jun 2019 12:56:22
Autor: Andrei Brînduşescu
Captura via Youtube
Captura via Youtube

Pentru o perioadă îndelungată, oamenii nu îşi puteau imagina mersul la circ fără elefanţi, cai, maimuţe sau lei. Circul Roncalli din Germania încearcă însă să schimbe această concepţie, înlocuindu-le cu holograme.

Spectacolele Circului Roncalli au rămas la fel de impresionante şi după înlocuirea animalelor vii. Compania Optoma, în parteneriat cu Bluebox şi agenţia circului, TAG/TRAUM,  a furnizat 11 proiectoare cu laser de tip ZU850 circului, acestea fiind capabile să creeze imagini holografice 3D, vizibile din orice colţ al arenei.

Captura via Youtube

Circul a devenit primul din lume care foloseşte holograme în locul animalelor vii. Acesta a fost înfiinţat în 1976, iar decizia de a utiliza proiecţii holografice a fost binevenită de către activişti, care au acuzat în repetate rânduri circurile că ţin animalele pe care le au în condiţii neigienice, le bat sau le înfometează.

Într-un interviu legat de decizia luată de circ, Katja Burkard, o prezentatoare TV din Germania, a lăudat alegerea, spunând că ”hologramele sunt o alegere contemporară – faptul că animalele vii nu sunt implicate este un lucru foarte bun”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Parallel Mind
9.06.2019, 08:47:51

alegere contemporară... un jurnalist la fel ca si hologramele de la circ!

Ioan Nelu
9.06.2019, 19:10:45

O fi tehnic o minune...dar circ nu mai e.unde mai este farmecul circului fara animale reale...poate se vor uita la desene animate