Gadget

articolul anterior articolul urmator

VIDEO O maşină Tesla explodează în parcare

2
22 Apr 2019 19:32:39
Autor: Andrei Brînduşescu

Un video al unei camere de supraveghere postat pe principala reţea socială din China arată cum un automobil Tesla alb explodează din senin.

Explozia a avut loc într-o parcare din Shanghai, la ora locală 20:15, pe 21 aprilie. În video poate fi văzut momentul în care maşina începe să scoată fum alb de sub capotă, ulterior fiind cuprinsă de flăcări.

Automobilul pare să fie un Tesla Model S, însă compania nu a confirmat încă acest lucru. Videoclipul postat pe reţeaua de socializare Weibo a depăşit într-un timp foarte scurt peste 20 de milioane de vizualizări.

”Am trimis imediat o echipă la faţa locului şi încercăm să ajutăm autorităţile locale pentru a stabili faptele. Din câte ştim, nimeni nu a fost rănit”, a spus un reprezentant al Tesla celor de la CNN.

Clipul a atras furia utilizatorilor Weibo, care cer o explicaţie pentru acest eveniment. ”Un lucru pe care l-am învăţat din acest incident: de acum încolo, nu mai parchez niciodată lângă o Tesla” a scris un utilizator.

Piaţa din China este extrem de atractivă pentru compania lui Elon Musk, acoperind 20% din veniturile anuale ale Tesla, echivalentul a mai mult de 2 miliarde de dolari. Cu toate acestea, procentajul din piaţa de automobile chineză al celor de la Tesla este foarte mic.

Astfel, acest incident ar putea crea probleme serioase pentru compania de maşini electrice, care lucrează la deschiderea unei fabrici la Shanghai, în care vrea să producă 500.000 de automobile anual. În ianuarie, Tesla a rechemat un număr de peste 14.000 de autoturisme în China, pentru înlocuirea airbag-urilor produse de japonezii de la Takata.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Costica vasile
22.04.2019, 19:59:52

Facatura ! Tesla a fost cel mai grozav inventator....Edison pe langa el era mic copil ! Am citit prin 1962 o autobiografie a lui Tesla...si ce se mai lauda ! Experiente cu schimbarea climei si alte viziuni !!!! Se pare ca rusii au furat ceva idei de la Tesla,le-au aprofundat si au avut rezultate ! Putin....stie mai multe !He he !

Hosu Gican
28.04.2019, 00:32:18

Unde este gigi, să zică adevărul? Bă gigică, domn’ inginer de salubritate, unde mă-ta ești?