Gadget

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Maşinile autonome sunt folosite pentru transportarea testelor de COVID-19

1
7 Apr 2020 14:36:14
Autor: Redacţia Adevărul
Captura YouTube
Captura YouTube

În Florida, maşinile autonome au început să fie utilizate la transportarea testelor pentru noul coronavirus, aceasta fiind o premieră pentru Statele Unite.

Clinica Mayo din Jacksonville, Florida, este cea care primeşte testele, urmând să le proceseze şi să stabilească rezultatele acestora. Maşinile autonome sunt supravegheate de oameni, chiar dacă aceştia nu se află la bordul lor.

Mai exact, un SUV urmăreşte maşinile, pentru a se asigura că nu există incidente în trafic cu acestea. Odată ajunse la clinică, angajaţii acesteia vin şi preiau testele, iar maşina este trimisă înapoi la centrul principal de testare.

Într-un comunicat oferit celor de la The Verge, Joe Moye, CEO-ul operatorului de vehicule autonome Beep, compania folosită pentru acest proces, spune că SUV-urile care urmăresc maşinile autonome sunt oferite de Autoritatea de Transport din Jacksonville, pentru a se ”asigura că traficul sau pietonii nu au un impact asupra livrărilor testelor de COVID-19”. Clinica Mayo spune însă că drumul maşinilor autonome este ales special pentru a fi ”izolat de pietoni, trafic şi angajaţi”.

SUV-urile nu sunt însă singurele metode de a urmări transportul realizat de maşinile autonome. Acestea sunt monitorizate de la un ”centru de comandă mobil”, pentru a verifica faptul că nu există nicio problemă în timpul livrărilor pe care le efectuează.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

AltCineva
7.04.2020, 19:02:44

pandemia asta o sa duca la o "robotizare" / automatizare rapida si la implementarea masiva a unor masuri de supraveghere (prin camere/device-uri, etc)

+1 (1 vot)