Gadget

articolul anterior articolul urmator

ViewSonic ID1330, tabletă grafică pentru şcoală, muncă şi distracţie [TECH REVIEW]

0
29 Nov 2021 20:57:05
Autor: Adrian Pogîngeanu
ViewSonic ViewBoard Pen Display ID1330. FOTO Adrian Pogîngeanu
ViewSonic ViewBoard Pen Display ID1330. FOTO Adrian Pogîngeanu

ViewSonic ViewBoard Pen Display ID1330 este o tabletă grafică recomandată pentru predare la distanţă, dar care poate fi folosită şi în alte sarcini şi totodată beneficiază de avantajul portabilităţii, fiind subţire şi uşoară.

ViewSonic ID1330 e prima tabletă grafică pe care o testez, iar experienţa s-a dovedit interesantă şi dispozitivul, util.

Dar cine e ViewSonic, producătorul acestei tablete?

ViewSonic Corporation este o companie multinaţională de electronice cu sediul central în Brea, California, Statele Unite ale Americii şi un centru de cercetare şi dezvoltare în New Taipei City, Taiwan.
 

Tableta este echipată cu tehnologie pentru PEN cu 8.192 de niveluri de presiune, cu unghi de înclinare de + -60 pentru a ca scrierea de mână să se simtă netedă şi naturală. PEN-ul are două capete şi funcţionează fără încărcare.

Ecranul are o rezoluţie Full HD (1920x1080), 262000 de culori, cu gamă 72% NTSC, 99% sRGB. Contrastul este de 800:1, luminozitatea 300 candela/m2, unghiuri de vedere 178º orizontal -178º vertical şi Viewsonic garantează pentru acest ecran 15000 de ore de utilizare.

Dacă te temi de lumina ambiantă când lucrezi, nu e cazul cu ViewSonic ID1330. Ecranul este mat şi nu reflectă lumina.

Tableta grafică ViewSonic ID1330 funcţionează simplu, pe principiul Plug & Play, cu interfaţă de intrare cu un singur cablu USB-C. Adică o conectezi la PC şi porneşte, poţi lucra sau să te distrezi cu ea.

Ecranul cu diagonala de 13,3 inci, greutatea de numai 0,8 kg şi o grosime de 7 mm, o face uşor de transportat. Pe partea stângă a ecranului se află 5 butoane programabile, pe care poţi aloca acţiuni în funcţie de necesităţile şi modul tău de lucru.

Dar înainte de a discuta cum am testat tableta să vedem un scurt unboxing, ce se află în cutie. 

Tableta într-o husă de protecţie, 3 cabluri (1xUSB-C la USB-C, 1xUSB-A la USB-C, 1x Mini HDMI la HDMI), manual de utilizare, PEN-ul sau stiloul pentru ecran şi vârfuri de schimb pentru PEN însoţite de unealta de schimb.

De ce sunt 3 cabluri în cutie?

Dacă n-ai la dispoziţie cablul USB-C la USB-C va trebui să le foloseşti pe celelelte 2 conectate în tandem, altfel tableta nu merge.

Ok şi ce poţi face cu tableta? Să enumerăm câteva aplicaţii:

- poţi să iei notiţe de mână sau poţi să scrii de mână şi textul să se transforme în scris de tipar;

- poţi să desenezi, colorezi etc;

- poţi să navighezi pe computer cu PEN-ul fără să foloseşti mouse-ul şi tastatura, e diferit de interacţiunea obişnuită cu un PC, dar se învaţă repede;

- orice acţiune care se petrece pe tabletă poate fi transmisă live la distanţă, aspect care o face potrivită pentru cadrele didactice / învăţământ online, dar şi pentru şedinţe de birou;

- pentru semnarea unor documente interne în firme, care nu necesită semntură electronică certificată.

Iată câteva exemple de utilizare:

Suprafaţa activă a tabletei, pe care se poate scrie/ desena/ lucra/ este de 294 x 165 mm, iar dimensiunea cu tot cu margini 344 x 210 x 7mm.

Tableta ViewSonic ID1330 se găseşte în magazinele din România la un preţ de circa 2000 de lei la momentul acestui review. Dacă munca ta depinde de un astfel de instrument sau merge îmbunătăţită cu o tabletă grafică, ViewSonic ID1330 poate fi ceea ce cauţi.

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările