Gadget

articolul anterior articolul urmator

Volkswagen şi Ford îşi unesc forţele pentru a doborî Tesla

1
12 Jul 2019 17:44:41
Autor: Andrei Brînduşescu
FOTO via Volkswagen
FOTO via Volkswagen

Producătorul german va investi, alături de Ford, în startup-ul de sisteme pentru maşini autonome Argo AI, evaluat deja la suma de şapte miliarde de dolari, iar americanii vor beneficia de arhitectura maşinilor electrice deja disponibile din gama Volkswagen.

Într-un comunicat de presă, Ford a anunţat că extinde colaborarea deja existentă cu Volkswagen pentru a include şi vehiculele electrice. De asemenea, cele două companii vor integra în maşinile lor electrice sistemul autonom dezvoltat de Argo AI, un startup din Pittsburgh, evaluat la şapte miliarde de dolari.

Volkswagen va investi 2,6 miliarde de dolari în tehnologia Argo, după ce Ford a făcut deja o investiţie majoră în companie. Cei doi producători vor avea acţiuni egale în companie şi, combinate, acestea vor duce la o ”majoritate substanţială” pentru ei.

Comunicatul oferit de cei la Ford sugerează un lucru foarte important: ambele companii sunt interesate de maşinile complet autonome, fără şofer, ”construite pentru un anumit scop”. Acest lucru face referire cel mai probabil la livrări de produse sau servicii de taxi, idei deja lansate de Elon Musk recent, într-o întâlnire cu investitorii companiei sale, Tesla.

Parteneriatul dintre Volkswagen şi Ford include şi folosirea platformei MEB (Modular Electric Toolkit) precum şi a arhitecturii de vehicule electrice a germanilor de către americani pentru realizarea unei maşini electrice care să ajungă pe piaţa din Europa în 2023. Producătorul din Michigan speră să vândă 600.000 de maşini electrice în primii 6 ani în care va intra pe această piaţă, având chiar planuri pentru realizarea unui vehicul secundar.

Platforma MEB i-a costat pe cei de la Volkswagen aproximativ 7 miliarde de dolari, iar speranţele sunt ca aceasta să fie folosită la construirea a peste 15 milioane de maşini pentru grupul VW în următorul deceniu.

Reprezentanţii ambelor companii sunt de părere că acestea vor beneficia de pe urma acestui parteneriat global, iar cei de la Tesla s-ar putea afla într-un real pericol de a pierde primul loc în clasamentul vânzărilor de maşini electrice peste câţiva ani.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Ioana Cazimir
13.07.2019, 09:24:25

Poate nu costa atat de mult precum Tesla :))

+1 (1 vot)