Gadget

articolul anterior articolul urmator

WordsEye e aplicaţia care „traduce“ cuvintele în tablouri suprarealiste

0
1 Dec 2015 09:57:39
Autor: Răzvan Băltăreţu
După traducerea cuvintelor în cuvinte, acum traducem în imagini.
După traducerea cuvintelor în cuvinte, acum traducem în imagini.

WordsEye merge mai departe decât Google Translate şi pune direct în imagini cuvintele, în caz că voiai traduceri foarte „fidele“.

Când vorbim de inteligenţă artificială, limitele încă nu au fost stabilite, iar tocmai din acest fapt a apărut aplicaţia WordsEye, care transformă în imagini cuvintele, după cum scrie Playtech.

Deocamdată, aplicaţia e doar pe web, disponibilă aici, dar îţi permite să descrii o scenă folosind limbaj natural doar ca, în secunda următoare, folosind analiză statistică şi un set de algoritmi, cuvintele să se transforme într-un tablou. Poţi folosi tot felul de substantive ale căror atribute pot fi detaliate foarte clar sau extrem de ambigu.

Nu te aştepta la tablouri a la van Gogh sau Nicolae Grigorescu, căci în majoritatea cazurilor rezultatele sunt destul de banale, ca nişte reproduceri în 3D a lumii, dar ai şi surprize suprarealiste. Există, în mod evident, limitări majore ale acestei tehnologii, iar cele mai multe ţin de vocabularul limitat al sistemului de inteligenţă artificială din spate. WordsEye poate deveni cea mai bună aplicaţie pe care s-o prezinţi copiilor, de exemplu, dar va mai trece ceva timp până atunci.

Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii