Gadget

articolul anterior articolul urmator

XPG Spectrix D50 - Memorii RAM bune, care dispun de iluminare RGB (TECH REVIEW)

0
15 Sep 2020 17:19:26
Autor: Andrei Brînduşescu

XPG Spectrix D50 sunt capabile de viteze de până la 4800MHz şi vin cu un aspect plăcut ochiului, cu iluminare RGB şi compatibilitate cu marea majoritate a sistemelor.

Versiunea pe care am testat-o eu este PC4-28800 cu 2 memorii de câte 8GB fiecare, care merge până la 3600MHz însă, cum am scris şi mai sus, există şi altele care ajung la 4800MHz, pentru cei care vor să scoată untul dintr-un PC.

Memoriile au un design interesant, cu mai multe forme geometrice formate de linii care întretaie suprafaţa lor, şi un triunghi RGB în partea exterioară. Sunt simple şi destul de arătoase, au un radiator din aluminiu şi se potrivesc destul de bine în carcasa oricărui PC.

Ele sunt compatibile cu platformele AMD şi Intel, aşa că nu ar trebui să ai mari probleme cu instalarea. Interesant este că, dacă ai un procesor Intel, vei putea să lucrezi la setările lor din XMP2.0, astfel că ai posibilitatea, la nevoie, să le faci overclocking fără a mai intra în BIOS. Eu am însă un procesor cu AMD, aşa că, pentru partea de overclocking, a fost necesară intrarea în BIOS.

Înainte de overclocking.

După overclocking.

Fără overclocking, memoriile funcţionează la o frecvenţă de 1332,5MHz fiecare, adică 2667MHz cumulat. După ce i-am făcut overclocking, a ajuns la 3400MHz, şi nu am întâmpinat probleme de funcţionare. În jocuri şi utilizarea de zi cu zi, atât în overclocking, cât şi în modul normal, memoriile s-au mişcat excelent, iar viteza pe care o au este un atu considerabil. Rata de transfer pe socket-ul RAM este de 28800MB/s, fiind excelente pentru utilizare în jocuri AAA sau în creare de conţinut.

Iluminarea RGB este controlată printr-un soft dedicat, foarte simplu, care îţi permite să o opreşti sau porneşti şi să alegi profilurile diferite de iluminare.

Dacă te afli în căutarea unor memorii RAM rapide, pentru construirea unui PC sau înlocuirea celor vechi, XPG Spectrix D50 sunt o variantă foarte bună, rapidă şi care oferă şi puţină culoare interiorului carcasei.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii