Acer Predator Triton 500 – Bestie de gaming într-o carcasă cuminte (Tech Review)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Andrei Brînduşescu
FOTO Andrei Brînduşescu

Am avut ocazia să mă joc, timp de o săptămână, pe unul dintre cele mai bune laptopuri de gaming de la momentul actual. Iată care au fost impresiile mele.

Acer Predator Triton 500 are un aspect extrem de interesant. E un laptop subţire, care nu lasă de bănuit ce se ascunde în interiorul său. Logo-ul Predator te ”întâmpină” odată ce îl scoţi din cutie, poziţionat aproape de mijlocul părţii din spate a unui display de 15,6 inci (raţie screen-to-body de 81%).

Este şi un laptop foarte uşor, cântărind aproximativ 2,1kg, astfel încât îl poţi lua cu tine fără să te plângi de dureri de spate la următorul LAN Party. Învelişul carcasei este format din aliaje metalice, celelalte zone fiind fabricate dintr-un plastic de bună calitate.

Pe partea stângă a laptop-ului găsim cinci porturi: Ethernet, USB-A, HDMI şi două porturi de 3,5mm în care intră căştile şi microfonul. Pe dreapta avem încă patru, dintre care două sunt porturi USB-A, unul pentru USB-C şi unul este un DisplayPort mini.

Ventilaţia este asigurată prin partea din spate, acolo unde se găsesc fantele de aerisire ale lui Triton 500. Laptopul stă pe picioare de cauciuc destul de ferme.

Tastatura este destul de silenţioasă şi rezistentă, cu LED-uri dedesubt. Se remarcă lipsa unui bloc numeric iar în partea dreaptă vedem cum butoanele de control multimedia au înlocuit clasicele End, Home, Page Up şi Page Down.

Touchpad-ul nu oferă foarte mult spaţiu, însă este destul pentru browsing pe internet. Când vine vorba de gaming, mă îndoiesc că cineva o să vrea să joace folosind touchpad-ul pe un asemenea laptop. Nu de alta, dar ar fi o jignire la adresa lui.

În stânga sus, deasupra tastelor F1 şi F2, găsim butonul Turbo, care oferă cea mai bună optimizare pentru laptop în sesiunile lungi de gaming.

Acer Predator Triton 500 Turbo Button

Într-un final, ajungem şi la ce găsim în interiorul său: un procesor Intel Core i7 – 8750H, cu o placă grafică NVIDIA GeForce RTX 2080 Max-Q . Da, ştiu, şi eu am fost impresionat, mai ales că are şi 32 GB de memorie.

Laptop-ul are 2 unităţi de stocare SSD de 512GB cu matrice în RAID. Bateria nu este foarte mare, iar utilizarea intensă o va solicita mult, făcând necesară utilizarea încărcătorului pentru sesiuni de gaming mai lungi de 2 ore.

Triton 500 are aşadar o configuraţie de top, lucru pe care l-am simţit din plin atunci când am început să îl folosesc. Am jucat Battlefield V şi Apex Legends, ambele pe cele mai solicitante cerinţe, încercând să văd dacă îmi va putea rezista. Şi a reuşit.

În Battlefield V am obţinut frame-uri excelente, şi nu m-am putut plânge decât de calitatea jocului meu (în apărarea mea, am o experienţă redusă spre inexistentă în Battlefield). Am remarcat cursivitatea jocului şi grafica superbă, placa video fiind folosită la maximum.

Şi în Apex Legends situaţia a stat la fel. Am scos frame-uri bune, jocul a fost extrem de fluid şi am obţinut şi câteva victorii (chiar dacă în unele jocuri am fost ”cărat” de coechipieri).

Acer Predator Triton 500

Nu cred că există vreun joc în momentul de faţă care să nu poată rula pe caracteristici high pe Triton 500. Laptop-ul este excelent, se comportă foarte bine atât în task-urile simple cât şi în cele mai solicitante jocuri, şi oferă una dintre cele mai plăcute experienţe de gaming disponibile în acest moment pe un laptop.

Singurul său minus considerabil este reprezentat de preţ, care este destul de piperat, începând de la aproximativ 9000 de lei. Triton 500 poate însă rivaliza cu cele mai bune sisteme de gaming de pe piaţă, şi ar putea fi o soluţie bună pentru un laptop ”de cursă lungă”, care să reziste câţiva ani buni unei utilizări intense.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite