Gaming

articolul anterior articolul urmator

AMD lansează noua serie de plăci grafice Radeon RX 5500

0
7 Oct 2019 18:22:01
Autor: Andrei Brînduşescu
Captura via AMD
Captura via AMD

AMD a anunţat astăzi lansarea noii serii de plăci video, Radeon RX 5500, care integrează arhitectura de gaming AMD RDNA pentru a livra o experienţă de gaming de top la rezoluţie 1080p în cele mai noi titluri.

Lineup-ul de plăci video lansare cuprinde Radeon RX 5500, care va fi disponibilă în sistemele desktop PC de la producători de top, precum şi Radeon RX 5500M pentru laptop-urile de gaming.
 
Producătorii de top din lume au început deja să integreze aceste produse noi în sistemele lor:

  • MSI va lansa primul laptop de gaming cu grafică Radeon RX 5500M la finalul acestei luni
  • HP şi Lenovo plănuiesc să integreze plăci video Radeon RX 5500 pe sistemele high-end de tip desktop PC pe care le vor lansa în luna noiembrie
  • Acer va lansa sisteme desktop PC cu Radeon 5500 în luna decembrie a acestui an
 
Cu ajutorul integrării arhitecturii de gaming AMD RDNA, bazată pe un proces de fabricaţie de 7nm, noua serie de plăci video oferă performanţe excelente:

  • Radeon RX 5500 oferă o performanţă-per-watt de 1.6 ori mai mare decât plăcile video Radeon lansate până acum, care sunt bazate pe arhitectura Graphics Core Next (GCN), precum şi o performanţă cu 37% mai bună, în medie, decât concurenţa directă, în ceea ce priveşte anumite titluri jucate la rezoluţie Full-HD.
  • Radeon RX 5500M oferă o performanţă mai bună cu 30%, în medie, decât concurenţa directă.
 
Noua serie Radeon 5500 se bucură de suportul unor funcţii de top, precum:

  • Radeon Image Sharpening (RIS) aduce claritate şi saturaţie imaginilor din jocuri, cu ajutorul funcţiilor de upscaling şi post-procesare.
  • AMD FidelityFX, un filtru dinamic care permite o claritate mai bună a detaliilor în zonele de contrast redus de pe ecran.
  • Radeon Anti-Lag, care reduce semnificativ timpul de răspuns, făcând din Borderlands 3 un titlu cu 23% mai responsiv atunci când este jucat pe plăci video Radeon RX 5500
  • Cel mai mare ecosistem de display-uri de gaming, cuprinzând 950 de monitoare care suportă tehnologiile HDR Radeon FreeSync şi Radeon FreeSync 2.
 
În plus, cu bundle-ul de jocuri AMD Raise the Game, gamerii care care vor achiziţiona sisteme eligibile desktop PC sau laptop-uri de gaming dotate cu Radeon 5500, vor primi gratuit, la alegere, unul dintre jocurile Borderlands 3 sau Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii