Gaming

articolul anterior articolul urmator

Cele mai mari servicii de streaming pentru jocuri cresc spectaculos

0
2 Jul 2020 20:47:00
Autor: Adrian Pogîngeanu

Twitch, YouTube Gaming şi Facebook Gaming au crescut în ultimul trimestru cu zeci de procente, beneficiind de întreruperea şcolilor şi a izolarea socială cauzată de pandemie.

După ce a depăşit 3 miliarde de ore de vizionare în primul trimestru al anului, Twitch doboară noi recorduri în al doilea trimestru, trecând de această dată şi de 5 miliarde de ore. Serviciul deţinut de Amazon a crescut cu 62,7% faţă de trimestrul anterior.

Cel mai important site de streaming video pentru jocuri îşi măreşte astfel avansul faţă de urmăritori, crescând cu 83,1% faţă de anul trecut şi ajungând să deţină o cotă de piaţă de 67,6%.

Twitch a mai bătut şi alte recorduri. Durata transmisiunilor video realizate de utilizatori a crescut  cu 58,7% faţă de primul trimestru, ajungând la 192,7 milioane de ore. De asemenea, numărul canalelor unice a ajuns la aproape 10 milioane în al doilea trimestru, o creştere de 63,9% faţă de trimestrul anterior.

În aceeaşi perioadă, YouTube Gaming Live a avut un “watch time” de 1,5 miliarde ori, crescând cu “doar” 39,6% faţă de primul trimestru.

Al treilea serviciu din piaţă, Facebook Gaming, a ajuns la vizionări totale de 822 milioane de ore în al doilea trimestru, în creştere cu 48,5% faţă de trimestrul anterior. Acest serviciu rămâne la 11% cotă de piaţă.

Creşterile sunt puse, într-o măsură importantă, pe seama izolării sociale din timpul epidemiei. Dacă şi în ce măsură anul sau anii viitor vor aduce scăderea serviciilor online care au beneficiat de creşteri în această perioadă, rămâne de văzut.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările