Gaming

articolul anterior articolul urmator

China instalează restricţii naţionale pentru gamerii minori

1
8 Nov 2019 11:50:48
Autor: Andrei Brînduşescu

În urmă cu două decenii, China a interzis anumite jocuri şi console, din cauza temerii că gaming-ul ar putea deveni o adicţie, însă aceste interdicţii nu au rezistat. Acum, China vrea să impună noi restricţii.

Conform celor de la Ubergizmo, China vrea să instaleze un program de gaming pentru minori, care nu ar restricţiona doar durata de timp pe care aceştia o pot petrece într-un joc, ci şi sumele de bani pe care le pot cheltui pe jocuri.

Astfel, gamerii sub 18 ani se vor putea juca numai între 8 dimineaţa şi 10 seara, iar timpul lor va fi cronometrat: 90 de minute de jocuri în timpul săptămânii şi trei ore în timpul weekendului şi al sărbătorilor legale.

În plus, copiii cu vârste cuprinse între 8 şi 16 ani nu vor putea cheltui mai mult de 200 de yuani pe lună (aproximativ 125 de lei) pe jocuri video, iar cei cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani vor avea o limită de 400 de yuani pe lună (aproximativ 250 de lei).

Aceste restricţii vor fi aplicate tuturor jocurilor disponibile în China, indiferent de platforma pe care funcţionează. Este încă neclar totuşi felul în care va reuşi guvernul din Beijing să aplice aceste interdicţii, însă zvonurile spun că se lucrează deja la realizarea unui sistem de identificare care să poată fi folosit pe toate platformele de gaming, pentru a stabili identitatea şi vârsta unui gamer.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Lucifer
8.11.2019, 12:02:36

Foarte bine, cred că este cazul şi pentru România. Jocurile video crează dependenţă psihică ca şi drogurile.