Gaming

articolul anterior articolul urmator

Cum poţi monitoriza sau limita timpul de joacă al copilului tău, pe calculator sau pe consolă

1
10 Oct 2019 16:17:46
Autor: Andrei Brînduşescu
Foto: thetechnews.com
Foto: thetechnews.com

Microsoft oferă acum posibilitatea părinţilor de a seta o limită de timp pentru copiii lor în jocuri, diverse aplicaţii, sau pe anumite website-uri.

Microsoft a anunţat această funcţie ca parte din update-ul din luna octombrie pentru consolele Xbox, însă ea este disponibilă şi pe PC. Poate fi accesată din meniul ”family settings” asociat cu contul vostru de Microsoft.

Cu ajutorul noului update, părinţii vor putea specifica perioada de timp în care copiii vor putea accesa jocuri (de exemplu, 09:00 - 17:00 la fiecare sfârşit de săptămână), precum şi timpul total în care aceştia se vor putea juca.

Mai mult, fiecare opţiune poate fi configurată pentru un anumit joc, ca Minecraft sau Roblox. Anterior, părinţii aveau doar opţiunea de a specifica o bucată de timp (de două ore sau mai mult) în care copiii lor să poată accesa calculatorul sau consola. În plus, noul update permite trimiterea unor rapoarte săptămânale, care arată cât timp au petrecut copiii pe anumite site-uri, în jocuri sau aplicaţii.

FOTO Microsoft

Există şi posibilitatea de a seta o limită de utilizare a calculatorului sau a consolei Xbox One, pe care părinţii o pot activa din setările contului. Această limită poate fi activată şi pe telefoanele mobile cu Android, dacă acestea au launcher-ul Microsoft instalat.

Pentru a putea beneficia de noile funcţii, părinţii trebuie să deţină un cont de Microsoft, şi să activeze un cont separat, dependent de al lor, al copilului. Dacă iniţial adulţii aveau nevoie de un card de credit pentru a realiza această operaţiune, cei de la Microsoft au modificat procesul şi au nevoie doar de o semnătură electronică a părintelui pentru a activa contul celui mic. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Marin Vasile
12.11.2019, 02:40:16

Asigurate ca esti in siguranta activant cu o licenta sistemul de operare (recomand storygram.ro)