Gaming

articolul anterior articolul urmator

Jocul Plague Inc. redevine popular în urma apariţiei epidemiei de Coronavirus

1
27 Jan 2020 18:59:24
Autor: Andrei Brînduşescu

Plague Inc. este un joc disponibil pe mobil, care simulează efectul în care un patogen evoluează pe măsură ce infectează întreaga lume.

O analiză a site-ului App Annie, citată de The Guardian, arată că jocul dezvoltat de studioul britanic Ndemic Creations a redevenit popular, la 8 ani de la lansarea sa. Plague Inc. a devenit cel mai descărcat joc pe mobil în categoria Paid pe dispozitivele iOS în China, şi al şaselea la acest capitol în întreaga lume. De asemenea, jocul a avut parte de o creştere a popularităţii şi în SUA şi Marea Britanie.

În Plague Inc. jucătorii creează un virus mortal, cu scopul de a distruge întreaga populaţie a omenirii. Pe măsură ce acesta infectează mai multe persoane, ei pot îmbunătăţi diferite atribute ale virusului, inclusiv felul în care se poate transmite, simptome şi abilităţi, încercând să fie cu un pas înaintea oamenilor de ştiinţă care încearcă să dezvolte un antidot.

Centrele de Control şi Prevenire a Bolilor din jurul lumii, împreună cu alte organizaţii medicale, au lăudat jocul ca fiind o unealtă educaţională pentru oamenii care doresc să înveţe mai multe despre felul în care sunt transmiţi viruşii.

”Cu toate acestea, vă rugăm să ţineţi minte că Plague Inc. este un joc, nu un model ştiinţific, şi că epidemia curentă de coronavirus este o situaţie reală care afectează un număr uriaş de oameni” a menţionat studioul Ndemic Creations, într-un comunicat în care recomandă jucătorilor să obţină informaţii direct de la autorităţile competente.

Nu este pentru prima oară când vânzările jocului au parte de o creştere bruscă. Acelaşi lucru s-a întâmplat în 2014, în timpul epidemiei de Ebola din vestul Africii.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Geo Geo
28.01.2020, 15:15:36

Da, asa este, e un joc foarte bun. E distractiv, dar poate sa ne arate ce se poate intampla.