Gaming

articolul anterior articolul urmator

Oficial: PlayStation 5 se va lansa în decembrie 2020

0
8 Oct 2019 17:39:50
Autor: Andrei Brînduşescu

Sony a oferit mai multe detalii cu privire la noua sa consolă de jocuri, inclusiv data oficială de lansare şi felul în care va funcţiona noul controller.

Compania japoneză are ca ţintă de lansare perioada sărbătorilor de anul viitor, astfel că gamerii pot pune deja bani deoparte pentru noul PlayStation 5. Modificările faţă de generaţia actuală vor fi semnificative, atât la capitolul hardware, cât şi la capitolul software.

Noul controller va oferi feedback haptic, în loc de clasicul ”zguduit”, care mişca deja de câteva decenii controllerele de PlayStation. Sony spune că senzaţia de atingere va fi atât de rafinată, încât gamerul va putea simţi diferenţa cauzată de mersul prin diferite tipuri de medii (câmpuri de iarbă, noroi, etc.)

O altă schimbare va fi aplicată butoanelor L2 şi R2, care vor fi adaptive. Asta înseamnă că dezvoltatorii de jocuri vor putea programa aceste butoane pentru a reprezenta tensiunea şi forţa în joc, oferind o experienţă mai bună atunci când foloseşti de exemplu un arc cu săgeţi sau atunci când accelerezi o maşină.

Prototipul controllerului arată asemănător cu Dualshock 4, folosit pe actuala generaţie de PlayStation şi suportă încărcare cu USB-C, conform Engadget.

La nivel de hardware, cei de la Wired au obţinut confirmarea faptului că noua consolă va putea procesa tehnologia ray-tracing cu ajutorul noului GPU. În plus, SSD-ul va avea o viteză mărită, iar jucătorii vor putea concentra descărcarea jocurilor digitale pe anumite funcţii ale acestora, precum modul multiplayer sau experienţa single-player, pentru a porni jocul cât mai repede cu putinţă. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii