Gaming

articolul anterior articolul urmator

PlayStation 4 Pro 500 Million Limited Edition, putere şi transparenţă într-un pachet special [HANDS-ON]

0
5 Nov 2018 12:55:34
Autor: Claudiu Râpan

De curând am avut ocazia să mă joc cu cea mai nouă ediţie de PlayStation 4 Pro, 500 Million Limited Edition, o versiune care a fost produsă în doar 50.000 de exemplare în toată lumea, pentru a marca pragul de 500 de milioane de unităţi PS4 vândute de Sony.

Ea este adresată gamerilor hardcore, care au nevoie de putere „sub capotă” şi mai ales de spaţiu de stocare suficient pentru toată colecţia de jocuri.

PlayStation 4 Pro 500 Million Limited Edition este, în esenţă, un PS4 Pro cu spaţiu de stocare mai ofertant, de 2 TB, în loc de unul singur, şi un design menit să marcheze faptul că fiecare consolă din această serie este unică. 

Din acest motiv, pe suprafaţa ei este gravat numărul de unitate pe care l-ai nimerit, adică vei avea un motiv de laudă în plus atunci când vin prietenii la tine să jucaţi o FIFA.

Din punct de vedere al look-ului, consola nu dezamăgeşte deloc şi se remarcă imediat ca făcând parte dintr-o ediţie specială, nu numai prin prisma performanţei. De asemenea, materialul folosit este un plastic albastru transparent, care permite câteva jocuri de lumini interesante pentru o sufragerie ceva mai animată.

În ceea ce priveşte preţul, sigur, este greu de justificat diferenţa foarte mare faţă de versiunea obişnuită de PlayStation 4 Pro, însă nu asta contează neapărat în acest caz particular. Fiind o ediţie specială, limitată, se adresează colecţionarilor, celor care vor să aibă ceva mai desoebit, ceva ce nu găseşti în fiecare casă, iar Sony a reuşit să livreze fanilor săi o consolă cu adevărat specială.

În cutia PS4 Pro 500 Million Limited Edition găsim un singur controller, cu un design care copiază consola, şi el unul special faţă de varianta obişnuită. Transparenţa îşi face simţită şi aici prezenţa, iar efectul creat este unul foarte plăcut. Pe lângă acesta, mai avem inclus în pachet şi PlayStation Camera, ceea ce nu e rău, având în vedere că versiunea obişnuită nu dispune de aşa ceva în pachetul de bază.

Ca să te bucuri aşa cum trebuie de PlayStation 4 Pro trebuie, evident, să dispui de un televizor cu rezoluţie 4K, acesta fiind aspectul prin care varianta de top se diferenţiază de un PS4 obişnuit. Adăugăm la reţetă şi un output de 60 de FPS, iar experienţa devine instant una foarte bună, la un preţ ceva mai mic decât un PC de top.

Experienţa de utilizare, per total, nu îndeamnă la foarte multe cuvinte, fiind una foarte curată. PlayStation 4 Pro 500 Million Limited Edition este un PS4 Pro obişnuit cu 2 TB de stocare, îmbrăcat în alte haine. Nu este nimic de reproşat, poţi să te joci liniştit în 4K şi 60 de cadre pe secundă, iar designul specific îi va face pe toţi să te întrebe ce tip de consolă ai în casă.

Am testat consola cu cele mai bune exclusivităţi PlayStation din acest an, God of War şi Spiderman, iar discuţia cu veşnica rivalitate dintre consola produsă de Sony şi rivala de la Microsoft nici nu îşi mai are rostul. Senzaţia este că PlayStation a ajuns prea departe pentru ca Xbox să mai poată recupera teren, cel puţin în viitorul apropiat, senzaţie care nu cred că a fost atât de stringentă niciodată în istoria „războiului consolelor”.

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii