Gaming

articolul anterior articolul urmator

PS5 vs PS5 Digital Edition: ce Sony PlayStation de nouă generaţie ar trebui să îţi iei?

0
Articol publicitar
24 Nov 2021 13:01:27
Autor: ADH

PlayStation 5 este disponibil la nivel global. Evident, a fi disponibil şi a fi uşor de cumpărat sunt două lucruri diferite, dar trebuie să începi de undeva.

Totuşi, pe lângă PS5 standard, care este cel cu unitatea de disc, există o versiune puţin mai subţire disponibilă, sub forma PS5 Digital Edition. Deci pe care ar trebui să-l cumpăraţi?

Avem amănuntele cheie despre ce este diferit şi ce este la fel între cele două modele PlayStation 5 pentru a vă ajuta să luaţi această decizie.

Ce este identic între PS5 şi PS5 Digital Edition?

Un lucu important de ştiut despre cele două versiuni ale PS5 este că aproape toate componentele lor sunt identice - obţineţi exact aceleaşi performanţe grafice, procesor şi opţiuni de stocare, indiferent pe care o alegeţi.

Asta înseamnă că ambele au un procesor Zen 2 cu opt nuclee, care rulează la 3,5 GHz per nucleu, cu 16 GB de RAM GDDR6 de utilizat.

Acesta este susţinut de un GPU care poate gestiona 10,28 TFLOPS pe 36 de CU, cu mult mai mult decât ar putea suporta chiar şi PS4 Pro. În ceea ce priveşte stocarea, ambele PS5 au SSD-uri personalizate de 825 GB, care pot citi datele la o viteză fulger de 5,5 GB/s în timp ce te joci. Timpii lungi de încărcare sunt de domeniul trecutului.

Design-ul

Cele două console au, de asemenea, design-uri foarte asemănătoare, ambele cu aceleaşi părţi laterale evazate în stilul aripii şi carcasă albă, cu iluminare albastră care accentuează frumos întregul ansamblu.

Au aceeaşi dimensiune în înălţime atunci când sunt plasate pe verticală, dar PlayStation 5 standard este semnificativ mai gros ca urmare a unităţii sale de disc. Acest lucru este cel mai vizibil la baza consolei, unde a fost făcută această modificare.

Care este diferenţa dintre PS5 şi PS5 Digital Edition?

După cum probabil aţi descoperit deja, există doar două diferenţe cheie între cele două versiuni ale PS5: unitatea de disc şi preţul.

PS5 standard are un player Blu-ray 4K care vă va permite să jucaţi jocuri de pe discuri fizice, precum şi să vizionaţi filme Ultra HD. Desigur, acest lucru va însemna că puteţi face schimb de jocuri după ce le-aţi jucat şi le puteţi împrumuta prietenilor. De asemenea, va însemna că aproape fiecare joc PS4 pe care îl aveţi pe disc va funcţiona şi prin compatibilitate cu versiunea anterioară.

Playstation 5 - oferte Emag

În schimb, PS5 Digital Edition nu are unitate de disc, ceea ce înseamnă că toate jocurile pe care le jucaţi vor trebui achiziţionate digital şi veţi putea doar să transmiteţi conţinut media, mai degrabă decât să le redaţi de pe unitate.

Absenţa unei unităţi de disc, desigur, face ca PlayStation 5 Digital Edition să fie mai ieftină decât versiunea completă, ceea ce ar putea fi cu adevărat atractiv în funcţie de bugetul dvs.

Pe care ar trebui să-l cumperi?

Alegerea dintre cele două modele PS5 se rezumă la câţiva factori: cum vă cumpăraţi jocurile şi dacă doriţi să vizionaţi DVD-uri 4K Ultra HD şi Blu-ray.

Dacă v-au plăcut versiunile digitale în ultimii ani şi în zilele noastre aproape că nu folosiţi discuri, atunci PS 5 Digital Edition are mai mult sens. Vă va economisi nişte bani în avans, va reduce dimensiunea consolei şi vă va scuti de aglomeraţia de cutii de jocuri.

Cu toate acestea, dacă vă place să aveţi discuri fizice sau să folosiţi serviciile de schimb tot timpul pentru a plăti noile versiuni, ediţia standard este recomandată.

Este de remarcat faptul că probabil veţi avea un PS5 pentru un număr bun de ani, aşa că nu va dura mult pentru a compensa diferenţa de preţ dintre cele două modele prin schimbul de jocuri.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările