Gaming

articolul anterior articolul urmator

Razer Abyssus Essential şi Razer Goliathus Chroma, o combinaţie câştigătoare [TECH REVIEW]

0
28 Sep 2018 14:35:58
Autor: Claudiu Râpan

Atunci când vrei să alcătuieşti primul tău setup de gaming pe PC, trebuie să ai foarte mare grijă spre ce combinaţie de mouse + mousepad te orientezi. Dacă eşti la început şi vrei să te relaxezi cu nişte Counter-Strike: Global Offensive, PUBG, Fortnite sau Call of Duty vei avea nevoie, totuşi, de un mouse care să fie capabil de un control decent.

Aici intervine Razer Abyssus Essential, mouse pe care am avut ocazia să îl testez câteva săptămâni. La un preţ accesibil, de până în 200 de lei, acesta face parte din gama „entry” a producătorului din Singapore. Chiar dacă nu are strălucirea în design a unor mouşi mai ieftini, acesta compensează cu vârf şi îndesat prin performanţe.

De menţionat este că nu trebuie să faci greşeala şi să optezi pentru un mouse de „gaming” de până într-o sută de lei doar pentru că arată mai bine sau pentru că are mai multe butoane şi lumni pe el. Vei fi dezamăgit.

Abyssus Essential este ideal pentru gamerii casual, care au nevoie de o bază de plecare. Nu există multe cuvinte pentru a-l descrie. Este un gadget simplu, fără prea multe brizbrizuri, care îşi va face treaba foarte bine şi căruia nu vei avea ce să îi reproşezi. Este cu siguranţă un best-buy pe segmentul lui de preţ, având în vedere că vorbim de un mouse ergonomic, destinat persoanelor ambidextre.

În plus, este compatibil şi cu Razer Synapse, software-ul care sincronizează lumina RGB pe toate dispozitivele Razer, pentru un efect vizual plăcut. Dimensiunile lui Abyssus Essential sunt de 114.7 milimetri lungime cu 63 lăţime, iar greutatea este de doar 78 de grame, ceea ce înseamnă că este facil de manevrat, potrivindu-se şi pentru persoanele cu mâni mai mici.

Şi pentru ca pachetul să fie complet, m-am jucat cu Abyssus Essential în combinaţie cu Razer Goliathus Chroma, un mousepad la fel de simplu şi bun. Faţă de varianta standard, Goliathus Chroma dispune şi de o bandă de iluminare RGB pe marginile acestuia, care poate fi sincronizată cu mouse-ul şi tastatura pentru a se aprinde în aceeaşi schemă de culori, tot prin intermediul aplicaţiei Synapse.

Razer Goliathus Chroma are o suprafaţă textilă, de 355 de milimetri lungime şi 255 lăţime, dublată pe spate cu una cauciucată, pentru ca acesta să nu se deplaseze pe birou în timpul folosirii, pe scurt asigură o stabilitate mai mare în utilizare. În plus o altă carcateristică folositoare este managementul de cabluri, Goliathus Chroma având un orificiu de prindere pentru cablul mouse-ului, pentru ca să nu te încurci în fire prea tare.

Per total, pachetul Goliathus Chroma + Abyssus Essential este ideal pentru gamerii casual, care caută produse calitative la preţuri bune. Cele două gadget-uri sunt ca un tanc rusesc. Nu strălucesc cu nimic, nu au brizbrizuri şi nici butoane pe toate părţile, nici măcar vreun design desoebit. Însă sunt ieftine şi bune şi ai garanţia că îşi vor face treaba pe care o promit şi nimic mai puţin.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările