Razer BlackShark V2 Pro: Căşti de gaming wireless cu autonomie excelentă  (TECH REVIEW)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La sfârşitul verii vorbeam despre BlackShark V2 X, versiunea „de buget” a celor de la Razer pentru aceste căşti, iar acum a venit timpul să aruncăm o privire la polul opus, adică cele mai bune căşti BlackShark, V2 Pro.

Folosesc BlackShark V2 Pro de aproximativ o lună, iar la prima vedere diferenţele dintre acestea şi BlackShark V2 X sunt aproape insesizabile. Arată identic, având acelaşi aspect asemănător cu al căştilor purtate de mecanicii de aeronave sau piloţii de elicopter, un look semi-industrial, dar care îmi place foarte mult.

Vei observa însă ca banda de sus şi cupele sunt realizate dintr-un alt material, Razer lăsând deoparte acea imitaţie de piele de pe V2 X şi aducând în schimb spumă de memorie pe V2 Pro. Bineînţeles, nu e singura îmbunătăţire, pentru că la V2 Pro descoperim că microfonul este detaşabil, spre deosebire de celelalte căşti, unde era fix.

În privinţa aspectului însă, cam aici se termină diferenţele. Pe cupa stângă regăsim însă mai multe porturi şi butoane, deoarece BlackShark V2 Pro sunt căşti wireless - aşadar, avem aici butonul de power, cel de mute şi portul de încărcare pe micro-USB, respectiv jack-ul de căşti, de 3,5mm, dacă vrei să le foloseşti pe fir.

Autonomia excelentă, un punct forte

Imagine indisponibilă

Eu le-am utilizat constant în formatul wireless, neavând nicio problemă cu conexiunea. Aceasta se face pe 2.4GHz, printr-un dongle pe care îl găseşti în cutie, iar căştile vor avea o autonomie considerabilă - Razer nu scrie un număr exact de ore pe cutia căştilor, însă eu le-am folosit aproximativ 10-12 zile fără să le încarc, imediat ce le-am scos din cutie, echivalentul a vreo 20 de ore, aş zice.

În ceea ce priveşte sunetul, Razer a adăugat pe aceste căşti driverele sale de 50mm, numite Triforce. E un nou design nou, care „înfăşoară” aceste drive în titaniu, permiţând utilizatorului să configureze separat sunetele înalte, medii şi joase. Compania spune că acest design ajută la generarea unui sunet mult mai bun şi la claritatea vocii, precum şi un bass mai puternic. Din experienţa mea de utilizare în jocuri, pot să spun sigur că am observat o diferenţă considerabilă între BlackShark V2 Pro şi V2 X, iar sunetul a fost întotdeauna excelent. Nu am ascultat foarte multă muzică cu aceste căşti, însă nu acesta este scopul lor, deşi şi acolo se aud bine şi competent.

Tehnologie THX Spatial Audio, pentru precizie acustică în jocuri

Tot în materie de sunet, Razer aduce pe BlackShark V2 Pro tehnologia THX Spatial Audio, care asigură precizie poziţională în jocuri (însemnând că îţi vei da seama de unde vine inamicul în Call of Duty sau colegul tău în Rocket League) şi un realism al sunetului mai ridicat.

Microfonul este din nou foarte bun. Avem de data asta un HyperClear SuperCardioid, un alt microfon în care Razer a „investit” tehnologie, şi care preia numai sunetele din apropierea sa, cele din laterale şi mai îndepărtate fiind respinse. În Discord, oamenii cu care am jucat Rocket League s-au declarat mulţumiţi de sunetul vocii mele, fără să înregistrăm vreo problemă.

Imagine indisponibilă

Concluzia e că BlackShark V2 Pro este o pereche de căşti excelentă, însă nu este una ieftină - costă 999 de RON la retailerii locali, sau 179 de dolari pe site-ul Razer. Aici intervine şi principala mea problemă, BlackShark V2 costând undeva în jur de 500-600 de lei la momentul scrierii articolului, cu puţine diferenţe notabile faţă de V2 Pro.

Bineînţeles, dacă vrei o pereche de căşti de gaming wireless, V2 Pro sunt cu siguranţă o alegere foarte bună. Confortabile, cu un sunet şi microfon de o calitate remarcabilă şi o autonomie solidă, nu prea ai cum să greşeşti cu Razer BlackShark V2 Pro.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite