Gaming

articolul anterior articolul urmator

Razer BlackWidow V3 Quartz Edition - Tastatură de gaming roz cu iluminare RGB (TECH REVIEW)

0
20 Jan 2021 14:43:02
Autor: Andrei Brînduşescu

După ce am testat versiunea Pro a tastaturii mecanice Razer BlackWidow V3, a ajuns la mine şi cea normală, pe fir, în varianta Quartz.

Experienţa de unboxing e identică cu celelalte tastaturi Razer pe care le-am testat până acum - găseşti înăuntru tastatura, câteva hârtii şi wristpad-ul, acel suport pentru încheieturi care se ataşează de tastatură.

Primul lucru pe care îl remarci (nu ai cum să nu o faci de altfel) este culoarea - un roz pal, caracteristic gamei Quartz de la Razer şi pe care îl găseşti şi pe alte produse, cele mai cunoscute fiind acele căşti cu urechi de pisică, foarte populare în rândul streamer-ilor.


Look roz, switch-uri verzi

Sincer să fiu, nu sunt mare fan al perifericelor deschise la culoare, pentru că adună foarte repede praf şi nu sunt tocmai uşor de curăţat, mai ales în cazul tastaturilor. Însă, dacă eşti în căutarea unei tastaturi roz, nu văd un pretendent mai bun. BlackWidow V3 are multe din elementele excelente pe care le-am testat pe V3 Pro, versiunea fără fir a acestei tastaturi.

Astfel, regăsim aici tastele mecanice zgomotoase, cu switch-uri verzi, care îţi oferă plăcere tactilă şi auditivă atunci când le apeşi (şi teroare celor de lângă tine care vor să stea într-un mediu cât mai liniştit din punct de vedere fonic). Tastele au acele ABS Keycaps pe care Razer le pune pe tastaturile sale de top şi care se referă practic la un proces de turnare a tastelor care se asigură că inscripţia de pe ele nu se şterge în timp, şi prelungeşte durata lor de viaţă. La fel ca în cazul versiunii Pro, şi aici mi-a fost uşor să mă obişnuiesc cu tastatura la scris şi în jocuri, BlackWidow V3 având o cursă foarte bună. Un typing test rapid mi-a dovedit că nu există o mare diferenţă între felul în care scriu în mod obişnuit şi utilizarea lui BlackWidow V3, atingând aproximativ 80 de cuvinte/minut. 

Construcţie solidă şi perfectă pentru gestionarea cablurilor

Bineînţeles, construcţia este din aluminiu, tastatura având aproximativ un kilogram, şi vine cu câteva funcţii diferite faţă de ce am văzut pe V3 Pro. Cea mai mare diferenţă se observă în partea din dreapta sus, acolo unde se găseşte o rotiţă şi un media key, care pot fi configurate pentru a da play, pauză sau skip videoclipurilor, pentru a controla volumul sau luminozitatea, sau în orice alt mod vrei tu - bineînţeles, din aplicaţia Razer Synapse.

Nu lipseşte nici iluminarea RGB, care îţi permite să complementezi aspectul tastaturii cu orice tip de iluminare îţi doreşti.

Pe spate, vei găsi nişte mici canale în partea de sus a tastaturii, special concepute pentru a adăposti cablurile, astfel că vei avea parte de un management mai bun al acestora. Canalul se întinde pe întreaga lăţime a tastaturii, astfel că îţi poţi conduce firul în dreapta sau în stânga, în funcţie de locul în care îţi ţii unitatea.

Wristpad-ul, din nou problematic

Mă văd însă nevoit să repet ce am zis şi la BlackWidow V3 Pro, anume că wristpad-ul nu prea străluceşte. Mai exact, mi se pare că Razer merge puţin înapoi la capitolul acesta, pentru că ne-a obişnuit cu wristpad-uri excelente incluse în pachet la tastaturi mai ieftine - vezi Ornata V2. Aici însă, nu numai că Razer nu include un wristpad la fel de mare şi cu un mecanism de prindere la fel de bun, ci a renunţat şi la acea spumă pe care îţi ţineai încheieturile, alegând să facă întreg wristpad-ul din plastic. Deşi e în continuare destul de confortabil şi apreciez măcar faptul că includ în continuare wristpad-ul, mi se pare că nu este deloc acea experienţă premium din punctul acesta de vedere, cu care Razer ne-a obişnuit la produsele sale.

Razer BlackWidow V3 în ediţia Quartz este o tastatură excelentă, rezistentă şi perfectă pentru gaming sau scris mult. Costă 139,99 de dolari pe site-ul Razer şi poate fi găsită şi la retaileri locali. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările