Razer DeathAdder V2 Mini: Mouse excelent pentru laptopuri de gaming (TECH REVIEW)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

DeathAdder V2 Mini cântăreşte doar 62 de grame, însă oferă o experienţă de utilizare excelentă, mult superioară dimensiunilor sale.

La începutul anului am folosit Razer DeathAdder V2, un mouse excelent, foarte bun pentru shootere datorită DPI-ului mare şi switch-urilor optice, extrem de rapide. DeathAdder Mini taie din aceste feature-uri, dar şi din mărime şi preţ, devenind unul dintre cele mai uşoare mouse-uri de gaming.

În fapt, dintre perifericele producătorului american, doar Razer Viper Mini este mai uşor, şi numai cu 1 gram, pentru că DeathAdder V2 Mini cântăreşte fix 62 de grame, lucru care, combinat cu dimensiunea redusă, îl face pentru mine un mouse perfect pentru călătorii (când vor putea fi făcute din nou, bineînţeles).

Hai să trecem însă în revistă şi câteva specificaţii: cum am spus, cei de la Razer au tăiat câteva funcţii de pe DeathAdder V2 pentru a-i reduce dimensiunea, ceea ce înseamnă că şi valoarea DPI a scăzut considerabil. Chiar şi aşa însă, versiunea Mini poate atinge până la 8500 DPI, ceea ce ar trebui să fie suficient pentru 99% dintre gameri.

Senzorul este însă tot unul optic, care garantează rezistenţa la 70 de milioane de click-uri, iar cablul Speedflex îşi face şi el apariţia pe DeathAdder V2 Mini, un lucru binevenit, ţinând cont de cât de mult l-am lăudat în review-urile anterioare.

Mai puţine butoane, dar ai în pachet benzi pentru îmbunătăţirea grip-ului

Butoanele sunt şase la număr, cele două principale, rotiţa de scroll, două pe laterala stângă şi unul singur poziţionat sub rotiţă. Evident, toate pot fi configurate cum doreşti în jocuri şi nu lipseşte nici iluminarea RGB, controlată din Razer Synapse, care e prezentă doar pe logo-ul Razer de această dată. Mai mult, mouse-ul poate şi să salveze o configuraţie în memorie pentru a putea fi folosită atunci când îl foloseşti pe un alt dispozitiv - încă un motiv care îl face perfect pentru a fi combinat cu un laptop de gaming.

Imagine indisponibilă

În cutie vei găsi şi nişte benzi pe care le poţi lipi pe partea superioară şi pe lateralele mouse-ului şi care au scopul de a-ţi îmbunătăţi grip-ul în timpul jocului, în cazul în care îţi transpiră mâna.

În jocuri, mouse-ul s-a comportat excelent, oferind o viteză şi un timp de răspuns excelente, similare cu cele de pe fratele mai mare şi mai scump.

Razer Gigantus V2 3XL - Covoraşul care îţi acoperă tot biroul

Interesant este că mouse-ul mini a fost testat cu un mousemat maxi. Mai exact, Razer Gigantus V2 în versiunea 3XL care atinge o lungime de 1,2 metri şi o lăţime de 0,55 metri. Este un mousemat uriaş, demn de numele ”Gigantus”, care mi-a acoperit tot biroul, rămânând chiar pe dinafară în laterale. Are o textură cauciucată, care permite alunecarea cu uşurinţă a mouse-ului pe suprafaţa sa, în timp ce partea de jos este realizată dintr-un material care nu permite alunecarea sa de pe birou. Este un mousemat excelent, deşi eu cu siguranţă aş prefera unul puţin mai mic.

Razer DeathAdder V2 Mini costă 49,99 de dolari pe site-ul Razer sau în jur de 300 de lei la retailerii locali, iar Razer Gigantus V2 3XL costă în jur de 300-350 de lei, în funcţie de retailer.

Tehnologie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite