Razer Kishi: Controller-ul care te ajută să te joci orice pe telefon (TECH REVIEW)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Despre Razer Kishi am scris la lansarea sa, fiind un dispozitiv care îţi poate transforma cu uşurinţă un daily driver mai elegant, cu Android, precum de exemplu un Galaxy Note, într-un telefon de gaming. Acum însă a venit timpul să vă spun şi opinia pe care mi-a lăsat-o, după aproximativ două săptămâni de utilizare.

Razer Kishi este probabil cel mai apropiat lucru de a-ţi transforma telefonul într-o consolă portabilă în clipa de faţă. Este compatibil cu o sumedenie de telefoane cu Android precum, bineînţeles, Razer Phone 1 şi 2, ultimele versiuni de Samsung sau chiar şi Pixel. Lipsesc din lista oficială, la momentul scrierii articolului, noile flagship-uri motorola (eu am încercat fără succes să îl utilizez pe un motorola edge), dar şi dispozitivele Huawei (acestea din urmă funcţionează însă, pentru că am folosit un P30 Pro cu controller-ul, aşa cum poate fi văzut în imaginile de mai jos).

Cel mai bine, dacă vrei un astfel de dispozitiv, este să te asiguri că va fi compatibil cu device-ul tău, sau să ai măcar opţiunea de a-l returna, în caz contrar.

Stick-uri direcţionale excelente, minus pentru triggere

Aşadar, să trecem la controller în sine. Calitatea sa este excelentă dacă îl compari cu alte controllere pentru smartphone-uri şi mediocră dacă îl compari cu un controller de consolă. Ce vreau să spun este să nu te aştepţi să ai parte de aceeaşi experienţă pe care o ai cu un controller de Xbox de exemplu, pentru că nu se va întâmpla.

image

Îmi plac foarte mult cele două stick-uri, precum şi butoanele X/Y/A/B. Primele sunt comode şi au un grip bun, iar celelalte sunt silenţioase şi oferă un feeling asemănător cu cel de pe un controller. Şi cele două bumpere, L1/R1 se comportă bine şi nu am avut probleme cu ele. Mai sunt şi butoanele de home, back/forward, foarte clicky, pe care le vei folosi din când în când, fără să le dai însă prea multă atenţie.

Problemele pe care le am cu Kishi sunt cu D-Pad-ul şi, bineînţeles, triggerele (L2/R2). Dintr-un motiv care îmi este necunoscut, nimeni nu pare să poată realiza triggere bune pe un controller de mobil. Cele de pe Razer Kishi opun uneori o rezistenţă neobişnuit de mare şi am avut instanţe în care a trebuit să apăs mult mai tare decât aş face-o pe un controller simplu. De asemenea, sunetul pe care îl scot e unul destul de neplăcut, asemănător cu un zgâriat, dar din fericire de lucrul acesta poţi scăpa cu o pereche bună de căşti. În ceea ce priveşte D-Pad-ul, se mişcă cu totul atunci când încerci să apeşi într-o singură direcţie, dar măcar oferă 8 direcţii diferite şi nici nu a trebuit să îl folosesc prea mult.

Deisgn flexibil şi aplicaţie dedicată

Ce le-a reuşit perfect celor de la Razer la Kishi este design-ul. Simplu şi elegant, negru, fără alte lucruri care să atragă atenţia asupra sa. În plus, faptul că este flexibil face ca o mulţime de telefoane să fie compatibile cu el, indiferent de dimensiuni (se pare că până şi un S20 Ultra ar încăpea în acel spaţiu, însă nu pot confirma, fiindcă nu am avut telefonul în paralel).

De notat este şi faptul că Razer Kishi nu are nevoie de încărcare, însă permite încărcarea telefonului în timp ce te joci, printr-un port USB-C pass-through.

image

Există şi o aplicaţie în Google Play, pe care e bine să o descarci. Acolo ai jocurile compatibile, sugestii pentru titluri care te-ar putea ineteresa şi poţi alege în ce jocuri să foloseşti controller-ul şi în care nu (de exemplu, eu nu l-am folosit pentru Mario Kart, care nu are format peisaj în care să te joci).

În final, cred că un astfel de controller este o alegere foarte bună dacă eşti înscris într-unul dintre serviciile de streaming de jocuri care îţi permit să te joci titluri AAA pe mobil, cum sunt Project xCloud sau GeForce Now de la NVIDIA. Razer Kishi este unul dintre cele mai bune controllere pentru mobil, fără dubiu, şi se achită de sarcini suficient de bine pentru a fi considerat o achiziţie excelentă, mai ales dacă eşti un gamer împătimit. Controller-ul este disponibil pe site-ul oficial al Razer sau în oferta partenerilor de retail, plecând de la 89.99 de euro.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite