Articol publicitar

Routerele dedicate pentru gaming, noua tendinţă în domeniu

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
33

În ziua de astăzi, cele mai populare jocuri pentru PC fie sunt jucate online, fie au nevoie de o conexiune online pentru a funcţiona, chiar dacă le joci acasă, de unul singur. Din cauza acestei lumi a gaming-ului mereu online, au apărut nişte produse de nişă pentru gaming, precum routerele dedicate.

Routerele de gaming sunt noua găselniţă a marilor producători din domeniu, după laptopurile de gaming. Producătorii au început să lanseze routere de gaming care costă sute de dolari. Printre primii producători internaţionali care au lansat astfel de produse sunt Razer, ASUS,TP-Link, Linksys sau D-Link.

După cum se vede, unii sunt producători renumiţi de routere, alţii, precum Razer, şi-au extins capabilităţile şi în acest domeniu. De exemplu, Razer a lucrat în parteneriat cu Ignition Design Labs, start-up-ul care a lansat router-ul Portal, în urma unei campanii de succes pe Kickstarter.

De ce au apărut, însă, routerele dedicate pentru gaming? Păi, pentru că era nevoie! Indiferent cât de mult au evoluat conexiunile wireless datorită noilor standarde introduse în ultimii ani, există în continuare probabilitatea să întâmpini probleme de conectivitate într-o locuinţă mai mare sau cu pereţi groşi. Ceea ce poate fi o problemă atunci când joci jocuri ca Fortnite sau Call of Duty.

Un router de gaming îţi oferă o experienţă de gaming desăvâşită, indiferent de cine mai este conectat la reţea şi cum o utilizează.

Pentru gaming e importantă banda de semnal. În comerţ există routere cu o singură bandă şi routere wireless dual-band. Existenţa unei a doua benzi permite în general o viteză de transfer mai mare decât în cazul routerelor cu o singură bandă, însă calitatea semnalului scade repede pe măsură ce te îndepărtezi de dispozitiv, aşa că e bine să îl instalezi în imediata apropiere a computerului pe care te joci. Desigur, un router dual band este mai indicat în gaming, dar multe dintre noile routere dedicate pentru gaming au chiar tri-band! În aceste fel, vor fi evitate situaţiile atât de frustrante în care internetul se blochează exact în cele mai palpitante momente.

Chiar dacă un router gaming îţi oferă o lăţime de bandă mai mare decât un router wireless clasic, nu acesta este singurul avantaj al routerelor de gaming.

Ca multe alte companii din prezent, producătorii de routere au învăţat că gaming-ul este o piaţă dispusă să plătească mai mult chiar şi pentru avantaje minore şi pentru performanţe puţin mai bune decât de obicei. Dar câtă performanţă suplimentară ai nevoie, totuşi, în gaming?

Designerii de jocuri au învăţat încă de mult timp să optimizeze traficul necesar mişcărilor din jocuri la lăţimea de bandă. Asta înseamnă că şi azi, chiar şi cele mai complexe jocuri, în medie, nu au nevoie de mai mult de 20 Kbps de lăţime de bandă liberă.

Dar routerele gaming, aşa cum ziceam, nu oferă doar o mică creştere a performanţei în privinţa lăţimii de bandă, ci şi anumite „feater”-uri precum QoS, sau „Quality of Service”, care este un serviciu automat de prioritizare a lăţimii de bandă către anumite device-uri sau chiar spre anumite aplicaţii.

Tu ce părere ai? Merită să-ţi cumperi un router pentru gaming dedicat?

Tehnologie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite