Gaming

articolul anterior articolul urmator

Serviciul de cloud gaming de la Nvidia iese din Beta şi va concura cu Google Stadia

0
5 Feb 2020 18:27:06
Autor: Andrei Brînduşescu
Foto: NVIDIA
Foto: NVIDIA

GeForce Now costă doar 5,49 euro pe lună, însă pentru o perioadă limitată, şi oferă acces la un număr uriaş de jocuri.

Nvidia este în sfârşit gata să ofere gamerilor din Europa şi America de Nord acces la serviciul său de cloud gaming, pe care l-a testat deja o bună perioadă de timp. Compania are şi o ofertă pentru cei care se decid repede că vor să obţină acest serviciu: 5,49 euro pe lună, pentru 12 luni, plus încă 3 luni gratuite.

Ideea de cloud gaming a început să fie din ce în ce mai populară în ultimii ani, însă mai mult printre producători. Google Stadia, lansat în noiembrie anul trecut, nu a reuşit să obţină rezultate extraordinare până acum, deşi unii ar putea arăta cu degetul spre cei 130 de dolari pe care cineva trebuie să îi investească în hardware pentru a avea acces la serviciul gigantului american.

GeForce Now nu necesită decât o conexiune rapidă la internet şi, preferabil, localizarea cât mai aproape de unul din serverele companiei, conform Nvidia. Aceasta spune că are 9 centre de date în America de Nord şi 6 în Europa, care pot realiza conexiunea la 80% dintre casele conectate la internet în mai puţin de 20 de milisecunde.

Ofertă limitată pentru primii abonaţi

Vitezele necesare pentru streaming în 1080p la 60 de cadre pe secundă sunt de minim 30Mbps, însă Nvidia recomandă 50Mbps. Calitatea este mai scăzută decât pe Google Stadia, deoarece nu există o opţiune pentru streaming în 4K sau la 120 de cadre pe secundă.

Vei putea juca doar jocurile pe care le-ai cumpărat deja, şi poţi alege între planul gratuit, sau abonamentul lunar (Founders edition), cel care costă momentan 5,49 euro pe lună. Primul îţi oferă acces la o sesiune de maxim o oră, prin care poţi estima dacă eşti interesat de GeForce Now, iar dacă alegi pachetul Founders, vei avea la dispoziţie sesiuni extinse de gaming (de până la 6 ore), şi grafică RTX pentru jocurile care au acest suport.

De notat este şi faptul că Nvidia plănuieşte să retragă această ofertă odată ce numărul de abonaţi atinge un anumit prag, iar momentan nu cunoaştem cât de mult va creşte preţul lunar după aceea.

Colecţie de jocuri uriaşă, însă lipsesc titluri importante

GeForce Now vrea să îţi permită să poţi juca jocurile pe care le ai oriunde te afli, şi pe orice dispozitiv, prin serverele din cloud ale companiei, la fel ca alte servicii de cloud gaming. Din nefericire însă, colecţia de jocuri, deşi numeroasă, are câteva absenţe notabile, precum Red Dead Redemption sau Monster Hunter World, două dintre cele mai populare jocuri pe Steam.

Acest lucru pare să fie însă doar o problemă de moment. Phil Eisler, omul din spatele noului serviciu al Nvidia, spune pentru cei de la The Verge că unele companii precum Rockstar şi EA ”aşteaptă să vadă ce succes are platforma” înainte de a-şi oferi titlurile din colecţie.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările