Gaming

articolul anterior articolul urmator

Un băiat spaniol a devenit dependent de Fortnite. Adolescentul este primul caz din lume cu o astfel de dependenţă

4
15 Sep 2021 16:06:12
Autor: Maria Ţaga
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Un minor spaniol a devenit primul caz cunoscut în lume de spitalizare timp de două luni pentru dependenţă gravă de jocul video Fortnite. Adolescentul a început să manifeste un comportament care l-a condus la autoizolare la domiciliu şi la respingerea interacţiunilor sociale, relatează EFE.

Spitalul din Castellon (estul Spaniei), unde a fost internat băiatul a vorbit pentru prima oară despre cazul adolescentului, care a fost spitalizat după ce a început să prezinte simptome de dependenţă comportamentală gravă de jocul video Fortnite, ce includea izolarea la domiciliu, respingerea interacţiunilor umane, refuzul de a apela la serviciile sanitare, lipsă de flexibilitate personală persistentă, interes slab faţă de cei din jur, sau lipsa altor activităţi.

Adolescentul prezenta, de asemenea, alterări în desfăşurarea activităţilor vieţii cotidiene şi ale ritmului somnului, potrivit echipei care l-a îngrijit. Trebuie semnalat că adolescentul fusese un elev model, înainte de practicarea acestui joc. Familia sa a început să observe acumularea de absenţe de la şcoală şi neglijarea orelor de somn, potrivit Agerpres. 

Experţii sunt de părere că dependenţa de jocurile video acţionează ca o sublimare a unei nelinişti, provocate de pierderea unei persoane dragi, sau de anxietatea derivată dintr-o creştere a exigenţelor în contextul educaţional.

Tratamentul acordat minorului a inclus o colaborare atât cu el cât şi cu familia, iar rezultatele au demonstrat o scădere semnificativă a utilizării micilor ecrane (într-o primă fază după spitalizare doar sub supraveghere şi în prezenţa unui coleg pentru a impulsiona socializarea), precum şi o ameliorare a funcţionării personale şi sociale a pacientului.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Petrean Ion
15.09.2021, 22:57:56

asa e cand nu mai poti de bine

+9 (9 voturi)
Zev Zevescu
16.09.2021, 11:35:13

Ion, eu cred ca in cazul specific al lui pustache daca nu era Fortnite era altceva. Ala micu' al meu a trecut prin Fortnite in cateva saptamani. Bine, a contribuit si o colega blonda prin, banuiesc, mijloace specifice. Prefer sa nu stiu, sa nu ma gandesc. Dar chiar cand se juca, era mai mult ca fundal, se juca cu colegii online si mai mult barfeau exact ca niste babe pe teme de ce s-a mai intamplat pe la scoala, decat se concentrau pe joc. Cand intram sa il chem la masa sau ceva, punea controllerul jos, scotea castile si vorbeam. Prin contrast, cand juca Call of Duty sau Assassins Creed, daca as fi intrat in camera si l-as fi intrebat 'e adevarat ca Luna e mai mare decat Pamantul', mi-ar fi spus 'da, bineinteles, mai stai umpic ca vin, si da, am dus gunoiul, ce-ai cu mine?'. Acuma e la facultate, a intarcat balaia, mi-au ramas si PSul si jocurile mie. Despre ce vorbeam? :)

0 (2 voturi)
R e l i g u l o u s @ Vancouver.Canada
16.09.2021, 18:05:56

That's you daddy ? :)

Ţepeş
16.09.2021, 21:33:57

Yes Noah, it's me!

-10 (10 voturi)
Modifică Setările