Unui gamer din 10 i s-a furat identitatea. Cum puteţi juca online în siguranţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
gamer

Peste 10% dintre gameri (app 179 milioane1 la nivel global) au trecut prin situaţia de a li se fura ID-ul - ceea ce ar putea valora până la 347 miliarde de dolari la nivel global.

Aceste informaţii fac parte din cercetarea globală realizată de Kaspersky, care a oferit, de asemenea, sfaturi utile pentru a evita această problemă şi alte incidente neplăcute asociate gaming-ului.

Noua cercetare a fost comandată de Kaspersky şi realizată de Savanta în noiembrie 2020, pentru a analiza starea globală a gaming-ului în 2020. Potrivit celor 5.031 de gameri chestionaţi în 17 ţări, aproape o cincime (19%) au fost, de asemenea, hărţuiţi în timpul jocurilor. Această tendinţă îngrijorătoare este şi mai răspândită în Rusia (44%), Arabia Saudită (27%), Turcia (28%) şi SUA (27%).

Şi mai rău, o treime (33%) dintre gameri au suferit de pe urma escrocheriilor online. Toate acestea combinate provoacă stres şi anxietate pentru 31% dintre respondenţi. Acest lucru este dezamăgitor, deoarece ameliorarea stresului este pentru majoritatea dintre ei (62%) unul dintre motivele principale pentru care aleg să se joace, alături de adrenalină (62%) şi relaţiile de prietenie (46%).

Marina Titova, Head of Consumer Product Marketing la Kaspersky, a declarat: „Când joci, este important să iei în considerare de la bun început modul în care poţi evita sau gestiona cel mai bine agresorii, escrocii şi hackerii. Acţionând în timp util, poţi scăpa de aceste frici şi te poţi concentra asupra bucuriei jocului.”

Kaspersky propune şapte modalităţi de a vă ajuta să fiţi cât mai sigur în timp ce jucaţi online:

1. Cumpăraţi din surse oficiale

Cumpăraţi întotdeauna jocuri pentru computer fie de pe platforme cunoscute precum Steam şi GOG, fie de pe site-urile oficiale ale dezvoltatorilor.

2. Economisiţi inteligent

Magazinele oficiale oferă adesea reduceri uimitoare sau chiar jocuri gratuite. Dar multe oferte primite pe e-mail pot fi înşelătorii - accesaţi site-ul dezvoltatorului sau al magazinului pentru a vedea dacă reducerea este menţionată şi acolo - dacă nu, nu este reală.

3. Verificaţi politica de returnare

Înainte de a cumpăra, verificaţi regulile magazinului în ceea ce priveşte returnarea unui joc care nu vă place sau care nu funcţionează pe computerul dumneavoastră.

4. Folosiţi un card dedicat pentru cumpărături online

În loc să conectaţi un card care are toate economiile dumneavoastră, obţineţi un card de debit pentru cumpărături online şi încărcaţi-l când e cazul, cu ce sume aveţi nevoie. În acest fel, chiar dacă hackerii obţin acces la unul dintre site-urile pe care îl utilizaţi, nu vor primi ceea ce îşi doresc.

5. Folosiţi o conexiune sigură

Vă recomandăm să vă conectaţi la magazinele online numai de acasă - să vă asiguraţi în mod corespunzător reţeaua de acasă şi să utilizaţi produse precum Kaspersky VPN Secure Connection.

6. Protejaţi-vă conturile

Protejaţi-vă contul pe Steam şi Battle.net şi pe orice profil de pe reţelele sociale pe care îl utilizaţi pentru a vă conecta la magazinele de jocuri (dar nu utilizaţi conturile personale pentru a vă conecta în altă parte).

7. Protejaţi-vă dispozitivele

Computerele, smartphone-urile şi tabletele pe care le folosiţi pentru jocuri au şi ele nevoie de protecţie. O soluţie de încredere, cum ar fi Kaspersky Security Cloud, blochează site-urile şi programele malware, trimite alerte când apar probleme de securitate şi, contrar concepţiei populare greşite, nu afectează în niciun fel jocul. Modul Gaming pe care îl veţi găsi în soluţiile moderne de securitate se activează automat atunci când jucaţi în modul full-screen

Studiul „Generation Game” a fost comandat de Kaspersky şi realizat de Savanta în noiembrie 2020, în peste 17 ţări, cu 5.031 de respondenţi. Toţi respondenţii aveau vârsta sub 35 de ani, şi erau reprezentaţi în mod egal pe sexe, vârstă şi criterii socioeconomice, aceştia considerându-se gameri care practică această activitate cel puţin 5-10 ore pe săptămână, pe computer. 

Ţările participante la studiu sunt: Rusia, SUA şi Marea Britanie (cel puţin 500 de respondenţi din fiecare ţară), Argentina, Brazilia, Chile, China, Columbia, Germania, Italia, Mexic, Peru, Arabia Saudită, Africa de Sud, Spania, Turcia şi Emiratele Arabe Unite (cel puţin 250 de respondenţi din fiecare).

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite