Internet

articolul anterior articolul urmator

Şase din zece locuri de muncă din România vor dispărea din cauza automatizării. Cum se pregătesc viitorii antreprenori

1
23 May 2018 14:15:18
Autor: Claudiu Râpan

România este ţara europeană unde se va pierde cel mai mare număr de joburi din cauza automatizării - aproximativ 61,93% din totalul locurilor de muncă existente.

În 2018, 71 de milioane de tineri cu vârste de până în 24 de ani nu sunt încadraţi în piaţa muncii, reprezentând un record istoric mondial conform International Labour Organization (ILO). Peste 50% din populaţia globului are sub 30 de ani, un alt record istoric al raportului între generaţii dominat de tineri.

La iniţiativa Forumului Economic Mondial (World Economic Forum – WEF) s-a format în România Global Shapers care alături de Social Innovation Solutions îşi propune să pregătească tinerii pentru provocările viitorului prin două competiţii.

Programul educaţional de antreprenoriat se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 20 şi 29 de ani şi pune la dispoziţie premii totale în valoare de 20.000 euro pentru idei care propun soluţii concrete de rezolvare la provocările pe care viitorul ni le pregăteşte. În ultimele 2 luni, aproximativ 1000 de tineri au participat la evenimentele şi atelierele de antreprenoriat organizate în peste 15 oraşe din ţară. Tineri din toată ţara îşi pot înscrie ideile în competiţie aici.

O altă iniţiativă care adresează problemele sociale prin idei inovatoare este Social Impact Award, prezent deja în 20 de ţări din Europa, Africa şi Asia. Programul se adresează tinerilor care vor sa producă o schimbare în societate şi îi susţine printr-o perioadă de incubare până în toamnă, vizite în afaceri sociale şi conectare cu tineri care au devenit deja antreprenori sociali.

Premiile constau în prezenţa la conferinţe internaţionale în Africa de Sud şi Georgia şi investiţii de 5.000 de euro ca să îşi dezvolte ideea. Câştigătorii vor fi desemnaţi în urma unui proces de jurizare în octombrie 2018. Competiţia este deschisă până pe 27 mai aici.

Conform unui studiu publicat de Forumul Economic Global care a avut loc la Davos la începutul acestui an la care au participat peste 30 de mii de tineri din 186 de ţări antreprenoriatul şi dezvoltarea unui climat propice startup-urilor este factorul în care ei cred că îi poate ajuta să se dezvolte pentru provocările economice viitoare.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Franc Charles
23.05.2018, 22:51:33

pai daca e asa, de ce o gasca de asa zisi patroni fac preisuni asupra guvernului sa aduca tot mai multi imigranti non ye pe motiv ca nu gasesc forta de munca? care minte pana la urma?

Modifică Setările