Şefii ar putea avea dreptul să ceară parolele de la Facebook sau Twitter după respingerea unui amendament la CISPA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CISPA şi alte acorduri de acest tip au generat diverse proteste în SUA şi în lume.
CISPA şi alte acorduri de acest tip au generat diverse proteste în SUA şi în lume.

Din SUA vine o veste proastă pentru utilizatorii Facebook. În scurt timp şefii din SUA ar putea avea voie să le ceară angajaţilor parolele de la conturile de pe reţelele sociale.

CISPA (Cyber Intelligence Sharing and Protection Act) este o lege care care ar permite un acces mai liber la informaţiile confidenţiale ale utilizatorilor. Un amendament de ultim moment venea să taie din această libertate şi interzicea angajatorilor să ceară parolele de la Facebook, Twitter sau alte reţele sociale subalternilor. Totuşi, acesta a fost respins în Camera Reprezentanţilor, scrie Huffington Post.

„War for the Web“ - documentarul care va explica secretele războiului cibernetic

Propunerea a fost făcută de democratul Ed Perlmutter şi a fost respinsă cu 224 la 189 de voturi, iar republicanii au reprezentat majoritatea. „Acesta este un amendament simplu care face două lucruri. Îi ajută pe oameni să-şi protejeze dreptul la intimitate şi nu îi permite angajatorului să obţină control asupra conturilor de pe reţelele sociale ale angajatului său“, a explicat Perlmutter situaţia.

Anonymous invită la boicotarea internetului ca formă de protest faţă de CISPA - legea pentru care datele de pe internet nu sunt private

În acest moment, CISPA a trecut de Camera Reprezentanţilor cu 288 de voturi pro şi 127 contra, dar ar putea să fie oprită în Senat, cum s-a întâmplat cu prima versiune a acesteia, sau i s-ar putea opune Casa Albă. Cât despre propunerea lui Perlmutter, susţinătorul CISPA Mike Rogers a spus că este doar o încercare de a opri legea.

Perlmutter nu este la prima susţinere a confidenţialităţii internauţilor, el intervenind cu amendamente şi la prima versiune CISPA, dar şi la Federal Communications Commision Process Reform Act din 2012. Atunci a menţionat şi de ce este important subiectul. „Oamenii se aşteaptă la o anumită confidenţialitate când folosesc site-uri ca Facebook şi Twitter. Ei aşteaptă ca dreptul la liberă exprimare şi religiei să fie respectat când folosesc social media. [...] Angajatorii s-ar putea da drept angajaţii lor [...]“.

Haideţi să discutăm! Ne puteţi vizita şi pe pagina de Facebook Tech Adevărul. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite