Internet

articolul anterior articolul urmator

Academia Română ne invită să căutăm informaţiile despre efectele tehnologiei 5G pe Google

20
28 Aug 2020 14:04:51
Autor: Andrei Brînduşescu

Într-o discuţie cu cei de la PressOne, Victor Voicu, vicepreşedintele Academiei, a afirmat că nu îşi divulgă la telefon sursele de la care provin informaţiile comunicatului emis ieri de Academie, dar invită la o căutare pe Google, „în englezeşte”.

PressOne i-a contactat ieri pe câţiva dintre membrii Academiei Române, după ce aceasta a emis un comunicat în care se arată îngrijorată cu privire la efectele asupra sănătăţii oamenilor pe care le-ar avea implementarea tehnologiei 5G.

În comunicat, sunt menţionate instituţii precum OMS (Organizaţia Mondială a Sănătăţii) sau Agenţia Naţională pentru Cercetarea Cancerului, care ar fi semnalat deja eventualele probleme asupra sănătăţii pe care le va pune această tehnologie. În realitate, OMS specifică însă că ”după multe cercetări efectuate, nu a fost descoperit niciun efect advers asupra sănătăţii legat de expunerea la tehnologii wireless.”

Curioşi aşadar de provenienţa informaţiilor deţinute de Academie, cei de la Press One i-au contactat pe Ioan Aurel Pop, preşedintele instituţiei, precum şi pe vicepreşedintele Victor Voicu.

Ioan Aurel Pop a specificat că Academia a mai dat un comunicat pe această temă, adăugând că „noi avem specialişti în cadrul Academiei Române care studiază această problemă şi care ne-au atras atenţia că ar fi bine să intervenim în societate conform statutului Academiei Române, care pretinde că toate problemele importante care au legătură cu ştiinţa, cultura, societatea în general, şi în care Academia Română are experţi, să intervenim să atragem atenţia.”

De unde vin mai exact aceste semnalări cu privire la pericolul pentru sănătate al tehnologiei 5G nu se poate afla însă, nici de la Ioan Pop, nici de la Victor Voicu, cel din urmă susţinând că are propriile sale surse, o colecţie de articole ştiinţifice, disponibilă într-un dosar la Academie pentru oricine ar dori să se informeze cu privire la pericolele 5G.

Întrebat care ar fi câteva dintre aceste articole ştiinţifice sau ce autori le-au semnat, Victor Voicu răspunde: „ce vorbiţi dom’le, credeţi că sunt bibliotecă? Vă dau, dar nu acum, nu mă luaţi aşa la telefon, că eu nu sunt la dispoziţia dumneavoastră. Am acolo un dosar la Academie, că eu nu mai sunt la Academie, veniţi luni la mine şi vi le pun la dispoziţie.”

Tot vicepreşedintele Academiei este şi cel care invită la o căutare rapidă pe Google, pentru a afla mai multe despre tehnologia 5G şi pericolele sale pentru sănătate:

„Băgaţi pe Google şi scrieţi în englezeşte: «health effects of 5G». Scrieţi asta şi citiţi singură, ca să vedeţi că comunitatea de care spuneţi dumneavoastră sunt beneficiarii resurselor pe care le aduc.

Financiare, beneficii, şi aşa mai departe. Dar asupra sănătăţii umane are efecte semnificative şi chiar periculoase în perspectivă. Nu prea se ştie exact, pentru că nu există o experienţă de lungă durată. Nu luaţi punctul meu de vedere, luaţi literatură. Dumneavoastră ştiţi să folosiţi cuvinte pe care le folosiţi în presă. Noi ne luăm informaţiile din literatura ştiinţifică, nu din ziare.”

Comunicatul Academiei Române, emis ieri, a fost între timp retras. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

20 Comentarii

Lucifer
28.08.2020, 14:12:24

Academia Română a rămas un cuib de năpârci comunist-securiste. Dar 5G din China, era bun nu-i aşa?

-1 (3 voturi)
TheErrorIsT
28.08.2020, 14:28:09

Academicieni de goagal. Se stie ca treaba cu 5G-ul e o lupta politica intre marile puteri si China a cam luat fata tuturor cu 5G-ul asta.

-1 (5 voturi)
Albert Camus
28.08.2020, 14:31:27

drama cu sustinatorii 5G e ca nu stiu sa citeasca. le dai linkuri , le dai carti, dar degeaba. se uita, recunosc probabil literele, cu ceva efort duc o fraza pina la capat dar cam atit. analfabetii functionali si rebuturile scolii romanesti subfinantata de dupa 1989. suna reporterita la academie...imi aduc aminte tot de o reporterita care lua la intrebari generalii din 1989. nu de linkuri au nevoie ci de scoala. nu orice prost poate intra la o facultate de electronica sau automatica. sint furstrati ca nu-si pierde nimeni timpul cu ei. cum naiba sa-ti pierzi...sint atitea de explicat si n-au nici un background. sint exact ca unii care-l iau pe Einstein la intrebari cum ca de ce Little Boy and Fat Man nu erau colorate cu culorile de pe steagul american, ca sa stie si ei de unde vin. Niste inepti. astia chiar merita tehnologia asta. Daca n-ar face rau altora, astora le-as da cite o antena s-o duca acasa, ca sa aiba acoperire beton.

-7 (15 voturi)
Matrics Gigescu
28.08.2020, 14:40:29

Mda, după cum te exprimi ești o nulitate cu acces ilegal la internet. Ești generația de boșorogi, peste 50 de ani, care nu știu nimic dar se pricep la tot. Se numește demență, nu-i grav.

+7 (13 voturi)
Matrics Gigescu
28.08.2020, 14:36:58

Doamne ce limbaj are și ce prostii îndrugă vicele! Incredibil dacă citatul ăsta este adevărat: „Băgaţi pe Google şi scrieţi în englezeşte: «health effects of 5G». Scrieţi asta şi citiţi singură, ca să vedeţi că comunitatea de care spuneţi dumneavoastră sunt beneficiarii resurselor pe care le aduc. Financiare, beneficii, şi aşa mai departe. Dar asupra sănătăţii umane are efecte semnificative şi chiar periculoase în perspectivă. Nu prea se ştie exact, pentru că nu există o experienţă de lungă durată. Nu luaţi punctul meu de vedere, luaţi literatură. Dumneavoastră ştiţi să folosiţi cuvinte pe care le folosiţi în presă. Noi ne luăm informaţiile din literatura ştiinţifică, nu din ziare.” Dacă mai spunea și un "să mor eu" sau "să moară mama" , ai fi spus că este un citat din celebrii învățați Duduieni-Pian.

+4 (8 voturi)

Vezi toate comentariile (20)

Modifică Setările