Internet

articolul anterior articolul urmator

Academia Română susţine teoriile conspiraţiei legate de tehnologia 5G. E contrazisă chiar de OMS

100
27 Aug 2020 15:16:41
Autor: Andrei Brînduşescu
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Academia Română a publicat, joi, un comunicat prin care îşi arată îngrijorarea cu privire la legătura dintre implementarea reţelelor 5G în România şi problemele de sănătate pe care acestea le-ar cauza cetăţenilor.

În comunicat este specificat că ”Academia Română îşi manifestă preocuparea faţă de consecinţele pe care utilizarea tehnologiei 5G le-ar putea avea asupra sănătăţii publice şi consideră că aceasta este o temă de maxim interes în contextul în care România analizează aprobarea strategiei de implementare a reţelei 5G la nivel naţional.

Atragem atenţia că expunerea populaţiei la radiaţia de radiofrecvenţe de mare putere în Europa şi, implicit, în ţara noastră este deja o temă de dezbatere în lumea ştiinţifică la nivel mondial. Astfel, oamenii de ştiinţă avertizează că viitoarele staţii 5G vor genera câmpuri electromagnetice de cca 100 de ori mai puternice decât cele ale generaţiilor deja în funcţiune, dezvoltând practic un ocean artificial de radiaţii milimetrice de înaltă frecvenţă (30-300 GHz), cu imens potenţial de risc, pe termen mediu, asupra vieţii.”

Probleme semnalate de OMS (sau nu)

Declaraţia Academiei Române susţine şi că autorităţile medicale internaţionale precum OMS (Organizaţia Mondială a Sănătăţii) sau Agenţia Internaţională pentru Cercetarea Cancerului au semnalat eventualele probleme pe care le-ar putea pune această tehnologie sănătăţii.

În realitate, OMS are o pagină dedicată tehnologiei 5G , în care specifică foarte clar că ”după multe cercetări efectuate, nu a fost descoperit niciun efect advers asupra sănătăţii legat de expunerea la tehnologii wireless.”

”Considerăm că, înainte de a introduce în funcţiune sistemul 5G, este absolut necesară o analiză ştiinţifică responsabilă, care să vizeze atât evaluarea riscurilor asupra sănătăţii oamenilor, cât şi stabilirea standardelor de expunere maximă totală. În acest context, readucem în atenţie Rezoluţia 1815 din 2011 a Consiliul Europei, care precizează că: „se iau toate măsurile rezonabile pentru a reduce expunerea la câmpuri electromagnetice, în special la radiofrecvenţele din telefoanele mobile, în particular a copiilor şi tinerilor ce par a fi expuşi riscului de tumori ale capului“ şi solicită menţinerea la „cel mai scăzut nivel cu putinţă“ (principiul ALARA) în ceea ce priveşte timpul de expunere, distanţa şi ecranarea.

Avertizăm că implementarea tehnologiei 5G, fără o evaluare concretă a riscurilor şi vulnerabilităţilor, poate avea grave consecinţe asupra sănătăţii populaţiei şi poate genera prejudicii sensibil mai mari decât avantajele”, încheie Academia Română comunicatul.

Academia, contrazisă şi de INSP

Îngrijorările Academiei sunt contrazise şi de INSP (Institutul Naţional de Sănătate Publică), arată Digi24:

”Sursele de câmpuri electromagnetice din viaţa de zi cu zi sunt variate şi au caracteristici diferite (frecvenţe, putere etc): antene radio-tv, antene de telefonie mobila, internet, aparatura electrocasnică etc. Fiecare din aceste surse contribuie la nivelul electromagnetic de expunere al unei persoane. Se consider ca prin respectarea nivelurilor de expunere din Ordinul MS 1193/2006, nu vor exista efecte negative asupra sănătăţii.”

Comunicatul emis de Academie pare întârziat, în contextul în care Orange a anunţat zilele trecute că Bucureştiul are deja acoperire 5G 100% în reţeaua sa. Opinia Academiei este însă împărtăşită de un număr considerabil de oameni, care au susţinut că tehnologia 5G ar trebui interzisă din aceleaşi considerente inclusiv la dezbaterea privind proiectul de lege care reglementează reţelele 5G, organizată luni, 24 august.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

100 Comentarii

Realist
27.08.2020, 15:36:43

Academia Romana (mai ca-mi vine sa scriu cu litere mici) a devenit o organizatie opaca si anchilozata (ca sa ma opresc aici la adjective), infestata de tot felul de indivizi dubiosi promovati politic. Si nota bene - au un patrimoniu foarte mare (venit din donatii de-a lungul vremurilor) si cheltuie opac multi bani proveniti din bugetul public. Cu tampenia asta (au mai fost si altele) au pus capac - au cazut la nivel de radio-sant !

+10 (42 voturi)
Basarab Peruca cel Groaznic
27.08.2020, 15:49:57

Realist ca orice USRist iubitor a orice vine din UE si America nu te dezici de originea ta. Sa nu mai vorbesc de toate gaselnitele care tin de cercetare. Ca e bun ca-i rau, da-l incoa. Cam asta e principiul vostru. Cu atat mai mult daca pare futurist e imposibil sa fie ceva in neregula. Dar in Bruxelles de ce au anulat implementarea 5G?

-15 (31 voturi)
Lucifer
27.08.2020, 15:37:25

Academia Română este un ciub de năpârci comunist-securiste.

+4 (22 voturi)
Lucifer
27.08.2020, 15:38:02

...cuib...

0 (10 voturi)
Marius Ducu
27.08.2020, 15:48:02

bravo academiei romane. ce spune OMS e foarte dubios, extrem de dubios, si vine de la un organism international puternic finantat si influent. nu numai in materia asta sfaturile OMS sint proaste. foarte multi dintre noi merg cu salariul acasa produs de comision, adica cit ai vindut atita maninci. ca ceea ce vinzi nu e OK, nu mai e problema vinzatorului. singuri in batalia asta, si romanii trebuie sa gindeasca. trebuie sa vezi ca totul in IT se dezvolta exponential. azi poate ai o antena inofensiva, dar miine o sa ai 1000 si peste un an 100000. dependenta de celular deja e drog in toata regula. toti texteaza, relatiile se "type" online, vloggeri, filme etc cind se va ajunge in final la concluzia ca poluarea electromagnetica ne omoara la modul propriu, nu stiu daca o sa mai putem da inapoi. si acum e foarte greu sa opresti sau sa darimi niste turnuri de antene GSM. Cei care le gazduiesc primesc o taxa, de care sint dependenti, utilizatorii sint dependenti de acoperirea din zona, dealul economic e in derulare,adica exista contracte. Pur si simplu e imposibil de iesit din jocul asta daca se continua. roma antica...exista destule voci care spun despre cum s-au auto-omorit cu plumb metalic în alimentarea cu apă....si materialul din care erau facute pocalele din care ei au baut. Cumparati-va un EMF reader ca sa vedeti cit de "bine" stati deja la capitolul asta.

-8 (26 voturi)

Vezi toate comentariile (100)

Modifică Setările