Internet

articolul anterior articolul urmator

Achiziţia Fitbit de către Google prezintă un „risc ridicat” pentru datele utilizatorilor, arată autorităţile europene

0
21 Feb 2020 13:55:51
Autor: Andrei Brînduşescu

Google a cumpărat Fitbit pe 1 noiembrie 2019, pentru suma de 2,1 miliarde de dolari, însă autorităţile europene spun că această preluare ar putea ascunde un risc major pentru utilizatori.

Site-ul TechCrunch arată că un comunicat al Consiliului European de Protecţie a Datelor avertizează Comisia Europeană cu privire la potenţialul risc pentru securitatea datelor pe care îl prezintă această achiziţie.

Potrivit comunicatului, membrii Consiliului sunt îngrijoraţi că „acumularea unor date personale sensibile ale cetăţenilor europeni de către o companie uriaşă din industria tech ar putea fi o problemă pentru drepturile fundamentale la viaţa privată şi protecţia datelor personale”.

Pentru moment, Google încă aşteaptă ca preluarea Fitbit să fie aprobată, iar felul în care accesul la datele personale deţinute de compania de wearables va fi gestionat ar putea fi decisiv pentru a primi undă verde în UE. Cele două companii sunt obligate să publice o evaluare a ”ncesităţilor şi implicaţiilor cu privire la protecţia datelor”.

Google a promis că nu va utiliza datele nici măcar pentru reclame

Şi Departamentul de Justiţie al SUA s-a arătat îngrijorat cu privire la această preluare. Google ar urma să aibă acces la date ale utilizatorilor de dispozitive Fitbit care examinează activitatea acestora, somnul, locaţia şi alte informaţii cu privire la sănătatea lor.

Google a răspuns acuzaţiilor, menţionând acelaşi lucru pe care l-a scris şi în anunţul oficial al achiziţiei: că nu va vinde datele personale obţinute de la Fitbit nimănui, şi nici nu le va folosi pentru Google Ads.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii